България има основание да иска ограничаване на вноса на украинско

...
България има основание да иска ограничаване на вноса на украинско
Коментари Харесай

Йотова: Забраната за внос на украинско зърно е работа на служебния кабинет


България има съображение да желае ограничение на вноса на украинско зърно, само че с авансово координиране с Европейската комисия. Това съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова пред публицисти през днешния ден, представена от Българска телеграфна агенция.

Взетите проби от разнообразни импортирани от Украйна храни ясно демонстрират, че качеството им не дава отговор на българския пазар, уточни Йотова, само че посочи - това е работа на служебния кабинет, а " нещата не стават от през днешния ден за на следващия ден ".

Всяко деяние обаче във връзка с украинското зърно би трябвало да се съгласува с Европейска комисия, с цел да не се окаже страната ни осъдена или със заведено дело, обърна внимание вицепрезидентът.

" За мен е значимо какво ще направи служебното държавно управление. Първо - да съблюдава националното законодателство, само че да съблюдава и европейското. Доколкото съм осведомена, и в двете направления те са изпълнили своите отговорности ", акцентира Йотова.

По думите й още в петък, 14 април, Комисията е известена за вероятно ограничение на вноса на разнообразни артикули от Украйна.
 България също обмисля да забрани вноса на украинско зърно
България също обмисля да забрани вноса на украинско зърно

Това разгласи министърът на земеделието

Министерството на земеделието е подхванало и други дейности, като се е обърнало към Министерството на стопанската система, защото то е отговорно за комерсиалните политики на България, осведоми вицепрезидентът.

Йотова разяснява и импортирания в Народното събрание през днешния ден  за краткотрайна възбрана на вноса на избрани типове украински селскостопански артикули.

Социалистите  " чукат на към този момент отворена врата ",  изтъкна Йотова.
 Европейска комисия упрекна Полша и Унгария в неприемливи дейности по отношение на украинското зърно
Европейска комисия упрекна Полша и Унгария в неприемливи дейности по отношение на украинското зърно

Всички решения в границите на Европейски Съюз би трябвало да се координират и съгласуват, акцентират от Европейска комисия

Припомняме, на 15 април стана ясно, че както и на някои други хранителни артикули. Ден по-късно бе конкретизирано, че се на тези артикули, защото е прекомерно евентуално те да доближат до локалния пазар. Унгария и на вноса на украинско зърно, а като неприемливи.

На 16 април служебният министър на земеделието Явор Гечев съобщи, че.
 Втори ден Украйна уговаря Полша за преноса на зърно
Втори ден Украйна уговаря Полша за преноса на зърно

Полша води диалози и с ЕС
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР