България има общо шестима родни тенисисти в топ 100 в

...
България има общо шестима родни тенисисти в топ 100 в
Коментари Харесай

България с общо шестима тенисисти в топ 100 на ранглистите при юношите и девойките

България има общо шестима родни тенисисти в топ 100 в международните класации за юноши и девойки при последното им възобновяване през тази седмица след завършека на първия за годината шампионат от Големия шлем Australian Open.

При момчетата Илиян Радулов заема 7-то място в подреждането, като през предходната седмица в Мелбърн той доближи до четвъртфиналите. Адрияно Дженев пък се намира под №24 в ранглистата, откакто записа два триумфа в при дебюта си в главната скица на шампионат от Шлема при юношите, само че на осминафиналите беше спрян от бъдещия първенец Александър Блок от Белгия. В непосредственост до топ 100 е и Виктор Марков, който е на 108-ма позиция.

При девойките пък на първо време от българките е Росица Денчева, която след отличното си показване на Australian Open и достигането на трети кръг се изкачи с 16 позиции до №49 в ранглистата. В същото време другите ни две представителки в Мелбърн - Йоана Константинова и Елизара Янева се намират надлежно на 57-ма и 79-та позиция. В топ 100 е още и Ива Иванова, която през предходната седмица игра край на мощен шампионат в Тунис, което ѝ разреши да се изкачи до 83-то място в подреждането.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР