България има нужда от стабилен кабинет, който да преведе страната

...
България има нужда от стабилен кабинет, който да преведе страната
Коментари Харесай

Йотова: България има нужда от стабилен кабинет, който да преведе страната през кризата

" България има потребност от постоянен кабинет, който да преведе страната през рецесията ", съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова. Тя бе посетител на награждаването на спечелилите в състезанието " Кмет на годината " 2022 година, проведен от Kmeta.bg.

Работа на политическите сили е да решат каква да бъде конфигурацията на новия кабинет, сподели Йотова. Тя добави, че от страна на президентската институция ще бъдат спазени напълно конституционните текстове и във връзка с периодите за привикване на Народното събрание, и във връзка с консултациите с политическите обединения. Що се отнася до резултатите от изборите, не зная дали има политическа мощ, която да е удовлетворена от тях. Но това е вотът на хората, разяснява Йотова.

Тя изрази терзание, че ГЕРБ започнаха със същия звук, по този начин както през последните няколко Народното събрание. Вместо да се търси съгласие, има напрежение, език на омразата, отричане и нихилизъм, означи вицепрезидентът.

Президентството ще работи по този начин, както повелява Конституцията и както постоянно сме го правили. Президентът ще реши по кое време да свика Народното събрание, евентуално това ще бъде през идната седмица, заяви Йотова с ангажимента, че първо ЦИК би трябвало да излезе с окончателните резултати и с разпределението на мандатите. 

Помолена да разяснява декларацията на водачите на 9 европейски страни и с кои тъкмо текстове президентът не е склонен, вицепрезидентът Йотова сподели, че няма да приказва от името на президента, а ще изкажа своето персонално мнение. Още в самото начало, през 2008 година, сме изразили с декларацията, че един ден Украйна ще бъде част от НАТО, сподели Йотова. Това, което персонално не одобрявам, е подобен сериозен въпрос да се взема решение от една група страни в Европейски Съюз. " И в този момент, и преди, като представител в Европейския парламент, постоянно съм била срещу тази политика на груповщина в границите на Европейски Съюз ", съобщи Йотова.

Тя бе безапелационна, че такива съдбоносни решения не могат да се вземат на крайник. Според нея са нужни съвещания и договаряния сред всички страни членки и чак по-късно - разработване на единна позиция.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР