България има нужда от редовно правителство, така че персоналните емоции

...
България има нужда от редовно правителство, така че персоналните емоции
Коментари Харесай

Даниел Митов: Вчера изслушахме погребалното слово на президента по загубената му лична власт

България има потребност от постоянно държавно управление, тъй че персоналните страсти нямат значение. Ние във времето сме си наговорили с останалите парламентарно показани партии такива неща, че най-вероятно страстите не са отшумели. Но си даваме сметка, че хората са ни изпратили в Народното събрание, не с цел да действаме прочувствено, а с цел да слагаме цели пред страната и обществото и да решаваме проблеми. А те могат да бъдат решени единствено при работещ кабинет. Това съобщи в студиото на „ Здравей, България ” на Нова тв зам.-председателят на ГЕРБ и народен представител от ПГ на ГЕРБ-СДС Даниел Митов, разяснявайки решението на съпартиеца си Делян Добрев да гласоподава срещу кабинета „ Денков-Габриел ”.

Той акцентира, че вчерашният ден е „ поставил финален завършек на революцията, започнала  преди две години ”. „ Целта на всяка гражданска война е да убеди хората, че са жертви на някакви външни условия. Да съблече от тях отговорността от протичащото се. Преди две години се борихме с една десетоглава хидра, наречена корупция, чийто глави трябваше да отрежем,за да бъде всичко наред. Очевидно това се оказа погрешно. Че някой изобщо си е фантазирал, че животът е толкоз простоват. Революцията съм я схванал. Тя завърши. Отдавна приказваме, че би трябвало да има и правосъдна, и конституционна промяна. казахме и преди две години, че сме подготвени да приказваме по въпроса. Не ни бяха нужни две години изгубено време и пет избора, с цел да стигнем отново до същото нещо ”, уточни Митов.

Той разяснява и поддръжката на Делян Пеевски и Мустафа Карадайъ за кабинета. „ За да се случи конституционна промяна трябват и гласовете на Движение за права и свободи. Това е законна българска политическа партия, определена от български жители да участва в Народното събрание със съответната тежест. Няма по какъв начин да се избяга от това. Дори и „ Да, България ” и Христо Иванов признават легитимността и съществуването на този фактор. За да се стигне до конституционна и правосъдна промяна, ще би трябвало да се водят съществени, зрели и лишени от страсти диалози, които включват Движение за права и свободи ”.

В рамките на договарянията сме получили гаранции, че това което чухме изнесено от Радостин Василев, полемиките на съвета на Политическа партия за поголовни чистки, че властта няма да се упражнява по този метод. Получили сме такива гаранции, несъмнено, би трябвало да следим деликатно процеса. Държавната администрация да работи по закон, да не се вършат чистки и да не се уволняват хора безсистемно, разяснява Митов.
Борисов сподели още по време на предизборната акция, че най-стабилно и разумно би било ръководство с обединението ПП-ДБ.

Попитан дали ще сменят шефове на служби, Митов отговори: „ В диалог с Народното събрание и партиите ще се вземат решения дали би трябвало или не да се сменят шефове на служби “. Имаше опозиция против избирането на постоянен кабинет, през вчерашния ден изслушахме погребалното слово и елегията на президента по изгубената му персонална власт и излиза наяве, че тази опозиция е преодоляна значително, оттук нататък в ръцете на постоянния кабинет е да направи правилните неща, да се надяваме, че ще върви по верния път ".
 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР