България има нужда от диференцирано ДДС за храните. Такова мнение

...
България има нужда от диференцирано ДДС за храните. Такова мнение
Коментари Харесай

Пеканов за Плана за възстановяване: Струва ми се трудно да получим „Да” от ЕК до 15 март

България има потребност от диференцирано Данък добавена стойност за храните. Такова мнение изрази пред някогашният вицепремиер Атанас Пеканов.

„ От много години пазя тезата, че има потребност от диференцирано Данък добавена стойност. Подкрепям визията, че храните имат потребност от по-нисък налог добавена стойност. Да, правилно е, че това евентуално няма да смъкна цената, само че ще помогне цените да не се повишават. Това е практиката и в други страни ”, съобщи той. 

Според него огромна част от инфлацията у нас е импортирана.

„ Тя не е резултат от паричната политика на централните банки. В Щатите упованията са нещата да се успокоят ”, сподели още Пеканов.

Той разяснява и Плана за възобновяване.

„ Струва ми се мъчно да получим „ Да ” от Европейска комисия до 15 март. Риск за парите няма. Това, което ни притиска, е времето за реализация на плановете. Министър Василев вярно сподели, че това може да стартира и с национално финансиране. То ще бъде възобновено, когато се случи формалното утвърждение. В началото има много процедури за кандидастване, публични изследвания. Ще мине много време до създаване на плановете. Въпросът е да осъществим всички заложени цели ”, изясни някогашният вицепремиер.

 По думите му би трябвало да има промени в бранш „ Транспорт ”.


 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР