България има нужда от антикризисно правителство, което да ни преведе

...
България има нужда от антикризисно правителство, което да ни преведе
Коментари Харесай

Борисов: България има нужда от антикризисен кабинет, основният ни спор е с партията на посредниците

България има потребност от антикризисно държавно управление, което да ни преведе през зимата.
Основният ни спор е с Партията на медиаторите, тъй като те върнаха медиаторите в газа, в тока, в нафтата. Всичко е в интерес на Руската федерация, съобщи Бойко Борисов, водач на ГЕРБ, на конференция на партията. Той продължи с остра рецензия към " Продължаваме промяната ".

Борисов напомни, че ГЕРБ са управлявали по време на три рецесии - икономическа, мигрантска и ковид-криза, и са се справили за образец.
" От нулева миграция, посочени за образец, ние сега - виждам напъните на Министерство на вътрешните работи, като се заработиха след Бойко Рашков, това е резултат от ръководството на партията на медиаторите. Същата финансова рецесия, съвършената стихия, имаме в тригодишната рамкова прогноза на Министерството на финансите. До едно, което сме говорили последните 6-7 месеца, го има тук. Ако някой ви гледа в портфейла през днешния ден, имате доста пари. Но след 15-и, ще видите какъв брой имате. Ние не позволявахме да се вдигне инфлацията и по тази причина парите на пенсионерите бяха същински. Популизмът е доста инфектиран “, продължи Борисов. 

" Изборите са в ръцете на държавното управление на Румен Радев. Ако те създадат изборите почтени, помните по какъв начин три дни броиха 0,8% на Има Такъв Народ. Как става това? Става с флашките и със софтуера и машините, които ги охраняваше Бойко Рашков. Ако се проведат почтени избори... Няма сфера, в която да не сме били по-добри. За две години " Хемус " към този момент можеше да е съвсем подготвена, " Струма " - съвсем подготвена. Еконта щеше да си прави летище в Русе, ходете да кацате там. Пълен неуспех за две години! Една велоалея нямат издигната, унищожиха всичко. И най-голямата злополука ще е " Струма ". Това ни предизвикаха ", сподели още водачът на ГЕРБ.
И попита: " Как и кой през вчерашния ден изпрати трите национални малките екрани в дома на Кирил Петков. И като какъв? Той не е министър председател, не знам дори дали е ръководител на неговата партия, кой накара трите малките екрани да отидат пред дома му, да запишат неговото мнение? Що не ги пратихте в Банкя, пред Коцето, пред Движение за права и свободи, на " Позитано "... Какъв е Кирил Петков за вас? Началник? Той по халат, по чехли ли излезе? Кексче нещо почерпи ли ви? Не се заяждам, знам, че това е унизително за вас, само че е реалност. Това не е равнопоставеност, това са жалки обстоятелства. “. 

" Не съм видял друга партия да си е поставила стратегия. Показаха ли ви някаква стратегия или единствено на парче, с цел да го има в новините? По всяка тематика, всичко сме го създали в стратегия “, акцентира Бойко Борисов.

" Кое наложи да се вдигнат цените в случай, че си производител? Газа ще го реша за часове по този начин, както съм го решавал постоянно. И като сравнявате моделите, сравнете цените по време на нашето ръководство “, посочи Борисов. И акцентира, че премиерската работа е комплицирана.
Лидерът на ГЕРБ се причисли към сътрудниците си Томислав Дончев, Деница Сачева и Теменужка Петкова.
Когато интернационалните пазари усетят, че кървиш, лихвите са огромни. А сега България пръска кръв поради неразумното ръководство на финансите, уточни Борисов.
А вас - обърна се той към медиите - ви интересува кой с кого ще се коалира. Става дума за антикризисно държавно управление, акцентира той.
Финансовата рецесия, която ни завеща Асен Василев е непреодолима, сподели Борисов.
Пълен неуспех за две години, една велоалея нямат издигната, сподели по адрес на Политическа партия Борисов.
ГЕРБ показва антикризисната си стратегия, а подробната си управническа стратегия ще представим след седмица, съобщи на конференция в централата на партията Томислав Дончев, зам.-председател на партията.
Заедно с него бяха някогашните министри Теменужка Петкова и Деница Сачева.
Те обявиха, че в случай че пристигна на власт, ГЕРБ няма да подвига налози.
Втора година България няма свежо европейско финансиране, акцентира някогашният вицепремиер.
" Рецептата, която ще представим през днешния ден е ясна. Но на първо място е нужен отговор на въпроса кой ще е лечителят. За да има политически капацитет, с цел да има управническа мощност, България би трябвало да бъде ръководена от държавно управление с ясна стратегия, ясна парламентарна поддръжка и формирано от политически сили, които имат нещо общо между тях ", сподели Томислав Дончев.
" Нека народът се произнесе на коя политическа мощ какво доверие ще даде. Да забележим кой с какъв брой депутати ще се яви в Народното събрание. Ние съдружни договаряния " срещу " някого няма да водим. Видяхме до каква степен ни доведоха такива договаряния. Ще водим договаряния " за " избрани политики ", съобщи Томислав Дончев в отговор на въпрос с кого биха се коалирали ГЕРБ след изборите.

По думите му рецесиите в България не са вносни и не могат да бъдат решени секторно. Поне половината са " домашно произвеждане ".
Томислав Дончев стартира, че не знае дали на фона на високия политически разказ, е обърнато внимание нещо като драмата с неналичието и цената на дървата за огрев.
Според Дончев не постоянно е належащо да се плануват нови неща, от време на време старите модели работят по-добре.

" Трябва да бъде възобновен остарелият модел. Сходна е обстановката с мигрантския напън. Ако бъде възобновен моделът, който работеше до 2019 година, сходен мигрантски напън, нямаше да има. И тук положителните нови решения са старите решения ", сподели Томислав Дончев.
След него думата взе Теменужка Петкова, някогашен министър на енергетиката.

" Правителството на Политическа партия завеща рецесии във всички сфери на публичния живот. Една от тях е в бранш " Енергетика ". Днес повече от всеки път, България се нуждае от бързи и способени дейности. Ние от ГЕРБ и нашите сътрудници от Съюз на демократичните сили сме посочили, че знаем и можем да изведем страната ни от рецесия. Правили сме го преди, ще го създадем и в този момент ", посочи Теменужка Петкова.
Петкова засегна и тематиката с доставките на свежо нуклеарно гориво за АЕЦ " Козлодуй ". Тя подсети, че процесът по диверсификация на доставките на нуклеарно гориво, е почнал през 2018 година, а не от Кирил Петков, както твърдял той. " Ние считаме, че в този миг, в който е значимо да се подсигуряват доставките на свежо нуклеарно гориво, би трябвало да се форсира този развой по завършване на диверсификацията на свежо нуклеарно гориво ", посочи тя. 

Петкова заяви, че през вчерашния ден цената на електрическата енергия, е бил над 1100 лева за мегаватчас. 

" Рецептата за справяне с рецесиите е да има устойчиво ръководство на страната. Стабилно ръководство без ГЕРБ-СДС, е невероятно ", приключи Петкова. 

Деница Сачева пък добави, че хората са изплашени за първи път след 1997 година и зимата на Жан Виденов, по какъв начин ще заплащат сметките си.
Поне 400 000 души ще имат потребност от енергийно подкрепяне, изтъкна Сачева.
По отношение на незаконните мигранти Сачева изясни, че е значимо съдействието по предварителната защита с Гърция и Турция, както и предприемането на наказателни ограничения против мигрантите. Тя настоя и за създаването на национална стратегия за право на настаняване, труд, обучение и обществено подкрепяне за бежанци, защото миграционните талази не се обрисува да спрат.
" Състоянието на стопанската система и финансите, се следи едно утежняване. За мен страната има потребност от лекуване, само че не от шамани, а от прецизни хирурзи. Голяма част от инфлацията е европейски проблем, само че в България, заради шаманите, които управляваха до неотдавна, е двойна “, уточни пък Александър Иванов. 

" Шаманите докараха България до обстановка на невъзможност в обществените финанси “, посочи Иванов.
 
Източник: “Епицентър ”
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР