България има необходимата техника за борба с нефтените разливи в

...
България има необходимата техника за борба с нефтените разливи в
Коментари Харесай

България има необходимата техника за почистване на нефтени разливи в Черно море

България има нужната техника за битка с нефтените разливи в Черно море. Почистването на вероятно замърсяване ще се прави от танкер, благосъстоятелност на българска компания. Възможностите на плавателния съд бяха демонстрирани на взаимно обучение във водите на Варненското езеро. В тренировката участваха експерти от Морска администрация и Европейската организация за морска сигурност.

Варна

По време на учението за битка с нефтени разливи експертите на кораба демонстрираха изследване и обозначаване на замърсяването и приемане и предаване на данни от Морския спасително-координационен център. В тренировката беше задействана и системата за сателитно наблюдаване за нефтени разливи.
Валентин Енчев, шеф на Морска администрация - Варна:
" Това са сателитни фотоси, които идват на нашата територия, за нашия виновен регион. "
Трафикът на кораби през Черно море е извънредно претрупан, като съгласно експертите в региона се движат и доста кораби, които не дават отговор на актуалните стандарти. Това значи, че рискът от нефтен разлив не е дребен.
Валентин Енчев, шеф на Морска администрация - Варна:
" Пораженията при едни такива разливи доближават до десетилетия. "
Корабът „ Галакси Еко “ може да събере до 2900 кубика нефтоводни смеси от повърхността на морето при положение на замърсяване. Той е оборудван със модерна технология за разчистване на замърсявания във водите на Черно море.
Валентин Енчев, шеф на Морска администрация - Варна:
" Така е според контракта на компанията. Тя получава надлежно съоръжение на стойност към 4 милиона евро. "
Към момента Европейска организация за морска сигурност поддържа 17 изцяло оборудвани кораба за реагиране при нефтени разливи в цяла Европа. Два от тях са ситуирани в Черно море.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР