България има намерение да кандидатства за съдомакинство на Европейското първенство

...
България има намерение да кандидатства за съдомакинство на Европейското първенство
Коментари Харесай

България е готова да приеме мачове от Евробаскет за жени

България има желание да кандидатства за съдомакинство на Европейското състезание за дами през 2025 година Страната ни е в подготвеност да одобри срещи от шампионата, за който има поръчки до момента единствено от Полша и Словакия.

Възможността това да се случи е било разисквано на среща в Министерство на младежта и спорта в петък. Повод за нея е визитата у нас на изпълнителния шеф на ФИБА Европа Камил Новак.

Той се срещна с новия министър на младежта и спорта Димитър Илиев, заместител министър проф. Даниела Дашева, президентът на Българската федерация по баскетбол и член на Управителния съвет на ФИБА Европа Георги Глушков, ръководителят на отдел „ Национални федерации и спорт “ към ФИБА Европа Радмила Василева-Търнър и изпълнителният шеф на Българската федерация по баскетбол и член на Младежката комисия към ФИБА Европа Филип Виденов.

Ако страната ни получи домакинство на ЕВРО 2025, това значи, че женският ни народен тим ще се класира непосредствено по правото на хазаин.

Министър Димитър Илиев и Камил Новак бяха безапелационни, че подписването на контракта на Александър Везенков със Сакраменто Кингс е триумф за европейския баскетбол и ентусиазъм за децата да спортуват.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР