България има над 4 000 обекта за поклоннически туризъм. Това

...
България има над 4 000 обекта за поклоннически туризъм. Това
Коментари Харесай

България има над 4 хил. обекта за поклоннически туризъм

България има над 4 000 обекта за поклоннически туризъм. Това стана ясно по време на работна среща на вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова с пловдивския митрополит Николай. Двамата разговаряха в границите на работно посещаване на вицепремиера в Пловдив.

Министерството на туризма създаде религиозно-поклоннически дестинации благодарение на работна група от специалисти от Светия синод, българския туристически отрасъл и изявени културни дейци, осведоми министърът.

Тя уточни още, че в Националния обществен указател на храмовете в Република България има налична информация за над 4000 църкви, манастири, джамии, синагоги, принадлежащи към обичайно показаните вероизповедания в Република България – християнство, ислям и юдаизъм. Убедена съм, че със взаимни старания с Вас и останалите религии можем да работим за тяхното разпространение и включването им в дестинациите, с цел да утвърдим страната като привлекателна дестинация за 4 сезона, акцентира вицепремиерът.

Митрополит Николай разяснява, че е значимо поклонниците да посещават работещи, " живи ” храмове, с цел да усетят вярата.

По време на работната среща двамата се сплотиха към концепцията, че този тип профилиран туризъм има голям капацитет, и подчертаваха, че би трябвало интензивно да се работи за популяризирането му. Те се договориха за оперативни дейности в къси периоди и следващи експертни срещи.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР