България има ключова роля в Черноморския регион. Приветствам усилията за

...
България има ключова роля в Черноморския регион. Приветствам усилията за
Коментари Харесай

Столтенберг: България има ключова роля в Черноморския регион

България има основна роля в Черноморския район . Приветствам напъните за модернизацията на българската войска. Поздравявам ви за ролята, която изиграхте за приемането на Северна Македония в НАТО. Това съобщи генералният секретар на алианса Йенс Столтенберг пред.
 
„ България има основна роля в Черноморския район “, акцентира Столтенберг. Според него България играе значима роля в политиката на НАТО по отношение на Русия . Посланието от неговото посещаване в София е: „ България поддържа 100% метода на НАТО по отношение на Русия “.

 
Столтенберг акцентира значимата роля, която България е изиграла за приемането на Република Северна Македония в алианса.
 
„ Членството е значимо за Северна Македония, района и НАТО. Показва, че вратите на алианса са отворени . България подписа съглашение с Македония, това спомогна за нейния път. Поздравявам ви за вашата основна роля “, сподели Столтенберг
 
Той приветства напъните за модернизацията на българската войска , с цел да може тя да извършва своите задължения към НАТО. Тази рационализация, съгласно него, би трябвало да засегне и сухопътните войски.-->

 
„ Всички съдружници би трябвало да изпълнят своите задължения към груповата защита. Все повече от тях го вършат. Очаквам всички съдружници да го изпълнят без значение от размер и политическа мощ “, сподели Столтенберг.
 
Според него главната опасност пред алианса е неизвестността и непредвидимостта, която може да пристигна от разнообразни направления. „ По тази причина НАТО би трябвало да бъде квалифициран за всевъзможни рискове “, означи генералният секретар.
 
Столтенберг акцентира, че Русия нарушава Договора за очистване на ракетите със междинен и дребен обхват. „ Работим за разговор с Русия, не желаеме нова студена война, а надзор върху въоръженията “, сподели той и посочи, че разговорът с Русия не значи уязвимост.

 
Столтенберг приветства разнообразяването на енергийните източници. „ Вярвам, че разнообразяването на енергийните източници е положително за всички. Да имаш повече снабдители, значи да договориш по-добри покупко-продажби. Диверсификацията е основна освен за стопанската система, само че и за защитата “, сподели той.
 
Столтенберг разяснява и политиката на американския президент Доналд Тръмп по отношение на НАТО. „ Тръмп и Съединени американски щати се интересуват доста от защитата на Европа. Силен НАТО е добър за Европа, само че и за Съединени американски щати. Целта му е не да провокира спорове, а да ги понижава “, съобщи той.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР