България има икономически интерес пристанище Росенец да стане държавна собственост.

...
България има икономически интерес пристанище Росенец да стане държавна собственост.
Коментари Харесай

Добрев: Казусът „Лукойл” е достатъчно сериозен и могат да се намерят директни връзки с финансиране на войната

България има стопански интерес пристанище „ Росенец ” да стане държавна благосъстоятелност. Това сподели в студиото на „ Здравей, България ” депутатът от ГЕРБ-СДС и ръководител на Комисията по енергетика в Народно събрание Делян Добрев. По думите му законопроектът за лишаване на концесията му е на Движение за права и свободи, а в този момент той е поправен, с цел да има период, в който без условности пристанището да бъде отнето от концесионера.

Добрев разяснява и цените на горивата у нас. По думите на народния представител литър от най-употребяваните нефтопродукти би трябвало да коства под 2 лева Той е безапелационен, че цената продължава да бъде надписвана. „ Реалистично е да се чака, в случай че горивото е с съветски генезис и пристанището „ Росенец ” е държавно, страната да откри, че това гориво е съветско и да таксува вносителя „ Лукойл ” с 35 ст. и да ги върне на хората ”, акцентира специалистът и добави, че съгласно него цените се надписват от „ Лукойл ”.

Делян Добрев отговори на рецензиите на президента Румен Радев, че точно ГЕРБ е дала пристанището „ Росенец ” на концесия през 2011 година По думите му то е функционирало от 2000 година по този метод, а 11 години по-късно партията на Бойко Борисов споделила „ Тези по този начин и по този начин употребяват пристанището, дайте най-малко да им го дадем на концесия ” и „ Лукойл ” стартира да заплаща. „ Казусът „ Лукойл ” е задоволително сериозен и могат да се намерят директни връзки с финансиране на войната ”, счита депутатът.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР