България има голям потенциал да стане сериозен производител на зелен

...
България има голям потенциал да стане сериозен производител на зелен
Коментари Харесай

Росен Христов: България има голям потенциал да стане сериозен производител на зелен водород

България има огромен капацитет да стане сериозен производител на " зелен " водород на Балканите. Това съобщи през днешния ден служебният министър на енергетиката Росен Христов пред български публицисти в Люксембург, където взе участие в съвещанието на своите сътрудници от Европейски Съюз. По неговите думи на съвещанието на Съвета на Европейски Съюз през днешния ден не са признати решения, а са разисквани още веднъж вероятните подходи за справяне с високите цени на силата, заяви Българска телеграфна агенция.

Пазарът на водород в околните две десетилетия се чака да замести пазара на газ, разясни Христов. Той добави, че България поддържа предлагането за общо договаряне на доставките на газ за Европейски Съюз, както и въвеждане на таван за цената на това гориво, в случай че ограничаването визира всички вносни количества.

Христов уточни, че в региона на енергийната успеваемост на постройките у нас има необработен капацитет. Той означи, че този въпрос е обвързван с пестенето на сила, което се трансформира в икономисване на въглеродни излъчвания и отпадане на зависимостта от изкопаеми горива, в това число от вноса от Русия. Проблемът е обвързван с нужните вложения за придобиването на тази успеваемост, разясни министърът. В България сградният фонд е по-стар и ще бъдат нужни обилни средства за превеждането на постройките в подобен формат, сподели Христов.

 

   Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !   
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР