България има една от най-красивите и най-простите данъчни системи в

...
България има една от най-красивите и най-простите данъчни системи в
Коментари Харесай

Николай Василев: Ще финишираме годината със 7 млрд. лв. увеличение на националния дълг


България има една от най-красивите и най-простите данъчни системи в света и в Европа. Всяко повреждане я прави по-трудна за обслужване с по-лоши резултати. Мерките за диференцирани данъчни ставки водят до по-ниски доходи и не ги поддържам ". Това заяви бившият вицепремиер и някогашен министър на стопанската система в ефира на БТВ.

Плосък Данък добавена стойност от 18-19%, само че не диференциран, счита за по-добро решение той.

Според него не е добра философията на антиинфлационните ограничения, оповестени от държавното управление.

Той изрече безпокойство за влизане в дългова рецесия поради нужни 1,5 милиарда лв. за тези ограничения:

" Всяка сходна мярка води до повишение на планувания дълг, който и до момента е плануван да бъде рекорден за цялата година. Моята прогноза е, че ще финишираме 2022 година със 7 милиарда лв. нарастване на националния дълг. Сега е 30 и малко милиарда, ще стане 40 насмалко милиарда до края на тази и началото на идната година ", изясни Василев.

Инфлацията се обрисува да бъда най-висока от въвеждането на Валутния ръб, предвижда още той и посочи, че ще е двуцифрена.

дефинира като доста добра мярка повишението на прага за регистрация по Данък добавена стойност от 50 000 на 100 хиляди лв..

" Всяко държавно управление би трябвало да има позитивен и изчерпателен разговор с бизнеса, а той от дълго време липсва. Ред държавни управления въобще не приказват за бизнес, бизнес среда и съвсем нищо не вършат за привличане на вложения и за подкрепяне на българския бизнес. Протестите идват от неналичието на разговор и от съответните претенции ", разяснява той.

Според Василев България към този момент е доста закъсняла с влизането в еврозоната и колкото по-рано влезе в този момент, толкоз по-добре.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР