България и Южна Корея продължават преговорите за стратегическо сътрудничество в

...
България и Южна Корея продължават преговорите за стратегическо сътрудничество в
Коментари Харесай

​България преговаря с Хюндай и втора корейска компания за инвестиции

България и Южна Корея не престават договарянията за стратегическо съдействие в автомобилостроенето. Премиерът Бойко Борисов е на публична аудиенция в южноазиатската страна. Паралелно държавното управление води диалози с " Хюндай " и втора южнокорейска компания за вложения в размер на милиард и половина $. В Сеул Борисов уважи паметта на починалите в Корейската и Виетнамската война и получи 9-ти дан от Световната централа по таекуондо.


Център за изпитване на самостоятелни коли и цех за акумулатори за електрически коли - за това договаря България с Южна Корея, стана ясно след визитата на премиера Бойко Борисов в Центъра за нововъведения на " Хюндай " край Сеул.

Бойко Борисов, министър-председател: България е известна със заводите си в автомобилостроенето. Продължаващите ни с " Фолскваген " договаряния са се чули на всички места в света.
България притегля южнокорейските автомобилни компании с качествена работна ръка и опит с над 250 завода, съгласно премиера.
Бойко Борисов, министър-председател: Ние дойдохме, дадохме си нашите предложения, те бяха в България, ние тука, в случай че най-после се харесаме и е взаимноизгодно. Ние и в този момент вършим много неща за " Хюндай " в България.
България е дала и вероятни региони за фабрики и на двете южнокорейски компании с интерес към страната ни и чака отговор.
Емил Караниколов, министър на стопанската система: За Хюндай занапред започваме да приказваме, а за батериите са препоръчани 4 местоположения, това, което знам все още, тъй като те са в София, е, че са се спрели на две.
Южнокорейците се интересуват и от българския туризъм.
Бойко Борисов, министър-председател: Има към този момент много сериозна междинна класа, която към този момент върви на Хърватия, 1 милион туристи, тъй че и в тази сфера би трябвало да се откри метод за директна линия. Но към този миг няма да излезе сметката.
Южна Корея е измежду 30-те най-големи вложители у нас с 213 млн. евро. Фирмите с корейско присъединяване в България са 249.

Стокооборотът сред двете страни за 2018-а бележи растеж с близо 50%.

Борисов беше почетен и с почетния 9-ти дан от Световната централа по таекуондо.

Бойко Борисов, министър-председател: Принципите на Таекуондо са доста значими, изключително за младежите: когато си по-силен, да бъде по-снизходителен към слабите, да използваш силата за мир.
Министър-председателят Бойко Борисов сервира венец на Националното гробище в Сеул, където са заровени стотици хиляди корейци, взели участие в придвижването за самостоятелност, Корейската и Виетнамската война.

В гробището са телата на 165 000 корейци, починали в сражения. Имената на други 104 000 са изписани на мемориалната кула.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР