България и Украйна към момента не са обсъждали двустранно споразумение.

...
България и Украйна към момента не са обсъждали двустранно споразумение.
Коментари Харесай

Денков пред НС: Докато съм премиер изпращане на български войници в Украйна няма да има

България и Украйна все още не са обсъждали двустранно съглашение. Това съобщи министър председателят Николай Денков от трибуната на Народното събрание, съобщи Българска национална телевизия.

" Докато съм министър-председател в никакъв случай няма да обсъждаме и няма да има решение за изпращане на български бойци в Украйна. Това не се е трансформирало, няма да се промени и всевъзможни опити да се измислят сходни тематики нямат отношение към българското държавно управление през днешния ден.

По отношение на декларацията, която подписахме с министър-председателя на Украйна, тя не поема нови задължения за България, тя е призната от Министерски съвет и по тази причина не изисква ратификация на Народното събрание. За момента не се разисква и не е обсъждано двустранно съглашение. Ако се пристъпи към подготовка на такова съглашение, то ще бъде импортирано за ратификация в Народното събрание ", съобщи Денков.

Министърът на защитата Тодор Тагарев съобщи, че е подписал с украинския си сътрудник само писмо за планове и всичко, което постъпи като поръчка от украинска страна, ще бъде импортирано за разискване в Народното събрание.

" То е общ текст, в който удостоверяваме готовността ни да оказваме помощ с политически, дипломатически, филантропични и военни ограничения и разширяваме съдействието в образованието и подготовката на наша територия на украински военни. Всяко едно деяние по него ще желае вашето утвърждение и при поръчка от украинска страна, имаме подготвеност да продължим ", съобщи Тагарев.

Депутатите изслушват министър-председателя Николай Денков и министъра на защитата Тодор Тагарев за визитата им в Украйна.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР