България и Турция започват работа за намаляване на времето при

...
България и Турция започват работа за намаляване на времето при
Коментари Харесай

България и Турция ще работят за намаляване времето на влаковете през граничните пунктове

България и Турция стартират работа за понижаване на времето при прекосяване на влаковете през граничните пунктове. Това стана ясно по време на среща сред министъра на превоза и известията Христо Алексиев с генералния шеф на Турските държавни железници Хасан Пезюк.

В рамките на полемиката двете страни показаха общо мнение, че е от значително значение увеличението на стокооборота, което ще докара до развиване на стопанските системи на България и Турция.

В диалозите с турската делегация заместник-министърът на превоза и известията Красимир Папукчийски акцентира, че е належащо предпочитано да се даде подтик на интермодалните влакове, което ще разреши доходност в периодите на доставки. Той моли за ускорение на дейностите по плана за трансграничното съдействие и транспортният кулоар по направлението изток-запад.

„ В момента двете железопътни администрации на България и Турция работят за увеличение до двадесет и четири влака на денонощие, преминаващи през граничните преходи “, сподели Папукчийски.

Заместник-министърът означи, че новият железопътен граничен преход сред България и Турция, по...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР