България и Турция спират мигрантите към ЕСПремиерът Бойко Борисов и

...
България и Турция спират мигрантите към ЕСПремиерът Бойко Борисов и
Коментари Харесай

Вижте акцентите от броя на „Труд“ в събота, 2 декември 2017

България и Турция
стопират мигрантите към Европейски Съюз


 04-1

Премиерът Бойко Борисов и министъра по въпросите на Европейски Съюз на Турция и основен договарящ Йомер Челик дадоха висока оценка на напъните на двете страни за справяне с миграционния поток. Това стана по време на среща сред двамата в Министерски съвет, осведомиха от държавната пресслужба. Борисов и Челик регистрираха позитивния резултат от Споразумението сред Европейски Съюз и Турция по миграцията, довели до действително понижаване на броя на незаконните мигранти, влизащи в Европейски Съюз.

Дефицит по
бюджета за ноември


 Владислав Горанов, финансов министър

Салдото по консолидираната фискална стратегия към края на ноември е позитивно в размер на 2,32 милиарда лв., само че на месечна база упованията са за недостиг от 172,4 млн. лв.. Това демонстрира прогнозата на Министерството на финансите. От институцията показват, че обичайно плануваните разноски се концентрират в последните месеци на годината и по отношение на 2016-а няма утежняване на осъществяването на бюджета. В края на годината обаче има разноски, свързани инфраструктурни и капиталови планове, поради края на строителния сезон.

Морето не дава риба за Никулден
Без свеж паламуд на празничната софра


 01-4-tonirana

„ Повече от 45 години съм в морето и знам, че след мощна година следват няколко слаби ”. Това предвижда капитан Красимир Вангелов от Несебър пред “Труд ” още преди няколко месеца. Тогава риболовците уловиха първите паламуди и взеха решение, че риба ще има. Да, но не. Прогнозата на “Труд ” за жалост се сбъдна и тази година морските ще празнуват Никулден с шарани.

Порой в 8 области
поради циклона „ Филип ”


 07-1

Силен дъжд, провокиран от циклона “Филип ”, се изсипа през вчерашния ден над страната. В 8 области бе в действие оранжев код – София, София област, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Смолян, Кърджали. Жълт код бе въведен в 11 области. В тази връзка Министерство на вътрешните работи свика спешен щаб, който следи обстановката. Бяха образувани звена за 24-часово наблюдаване на язовирите. От щаба увериха, че водоемите се поддържат по този начин, че да има задоволителен свободен размер, който да поеме първичния приток на вода.

Лидерство по Западнобалкански

 11-kuti

Биографиите на водачите – извънредно подозрителни на млади години, ловко прикривани в сегашното и забравени в бъдеще – разбор на Костадин Филипов

У нас би трябвало да си шебек, с цел да вървиш напред

 георги чапкънов

Интервю със скулптора Георги Чапкънов-Чапа

Днес всеки простак може да стане звезда

 18_2

Интервю с холивудската актриса Кейт Хъдсън

Ужас от лава, пепел и прахуляк
Вулканите,
които могат да
ни унищожат


 20-3

Изригването на вулканът Агунг на индонезийския остров Бали блокира близо 60 000 туристи, измежду които и 39 българи. Историите на хората и фотосите от бедствието ни подсетиха за едни от най-внушителните естествени феномени. Вулканите имат разрушителна мощ и пленяват груповото човешко въображение от хилядолетия. Те съчетават размаха и мащаба на антични, митологични и божествени облици със суровата геологична хубост на природата.

Зодии на ужасите

 зодии, смут

Големият развлекателен хороскоп на „Труд“

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР