България и Турция са на път да възстановят търговията с

...
България и Турция са на път да възстановят търговията с
Коментари Харесай

България и Турция са на път да възстановят търговията с животни

България и Турция са на път да възстановят търговията с животни сред двете страни. Това стана ясно от взаимна конференция на земеделския министър Румен Порожанов и сътрудника му Ахмет Ешреф Факъбаба, съобщи ДАРИК. Обменът на неразплодни животни е бил спрян през 2012 година поради проблеми с заболявания по добитъка.

Очакванията на двете страни са още от началото на идната година търговията да бъде възобновена. " Това, което е доста значимо, е този развой да бъде от една страна транспарантен, а от друга, следен, тъй че да не се компрометира още от началото от позиция на цени и качество на продукцията, която би била обект на търговия ", акцентира министърът. " Четири месеца след първата ни среща в Анкара, двете министерства и БАБХ имаха доста натоварен контакт за възобновяване на съдействието в региона на отглеждането на животни и обмена на животни, които не са разплодни ", акцентира и земеделският ни министър.Постигнатите през днешния ден договорености са резултат от маратон от много интензивни и сполучливи срещи, акцентира от своя страна министър Факъбаба. Той благодари за изключителното, по думите му, домакинство на страната ни. " Минахме по един маратон от доста сполучливи срещи, екипите не престават тези срещи. Когато има наличност на стоката, която диря при комшиите, бих предпочел да я взема от тях ", разяснява турският министър на земеделието.

Предстои проверка на политиката във връзка с вноса и износа сред България и Турция. Целта ни е страна ни да бъде желан сътрудник, сподели още министър Факъбаба.Министър Факъбаба е в страната отпред на бизнес делегация от 150 турски предприемачи. Те са в България във връзка провеждането на българо-турски агробизнес конгрес. В столицата се организират двустранни срещи за продан на опит и положителни практики в региона на земеделието сред общо над 500 представители на турския и на българския бизнес.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР