България и следващата година ще пропусне явяването си на песенния

...
България и следващата година ще пропусне явяването си на песенния
Коментари Харесай

България и през 2024 няма да се яви на Евровизия

България и идната година ще пропусне явяването си на песенния конкурс Евровизия. За това оповестява Българска национална телевизия, която обичайно излъчва състезанието и главен спонсор на изпълнителите, които ни показват.

Това е втора поредна година, в която страната ни пропуща присъединяване в най-мащабния музикален конкурс. Причината е по-високата такса за вписване в събитието. Нашата страна се подрежда до десетки други постоянни участници, които още веднъж бойкотират Евровизия.

През последната година, когато победител в състезанието за повторно бе шведската изпълнителка Лорийн, уредниците се сблъскаха с голям брой рецензии за регламента и броенето на точките. Въпреки рекордния брой гласове за Финландия, гласовете на журито, което феновете нарекоха подкупено и мощно компрометирано, надвиха и направиха Швеция победител. Това накара доста страни да преустановят явяването си на състезанието, като отхвърли и доста фенове да гледат събитието.

Въпреки това България има обилни триумфи на Евровизия за дребното си явявания там. Най-близкия ни допир до успеха донесе Кристиан Костов през 2017 година, който класира страната ни на почетното второ място. Една година по-рано Поли Генова ни завоюва четвъртото място, а през 2020 година, когато за жал състезанието бе анулиран напълно, прогнозите гласяха Виктория Георгиева за огромния победител. Тя показа страната ни през 2021 година и се подреди на десето място.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР