България и Северна Македония честваме съвместно светите Климент Охридски и

...
България и Северна Македония честваме съвместно светите Климент Охридски и
Коментари Харесай

България и Северна Македония заедно честват Св. Климент, Св. Наум и цар Самуил

България и Северна Македония честваме взаимно светите Климент Охридски и Наум Охридски, както и цар Самуил като забележителни персони в общата ни история от времето на средновековната българска страна.

Това взеха решение на завършилото в сряда, 20 февруари в Скопие съвещание на смесената комисия от учени от България и Република Северна Македония, оповестиха от Министерство на външните работи.

По-рано денем вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева одобри българските участници в смесената комисия от учени от България и Република Северна Македония , които я срещнаха с резултатите от 4-ото съвещание.
 Подписахме контракта за добросъседство с Македония Обновена
Подписахме контракта за добросъседство с Македония

България е първата страна в света, признала Република Македония

Министър Захариева благодари на съпредседателя на Комисията професор Ангел Димитров и сътрудниците му за постигнатото досега . Тя акцентира значимата роля на работата им за прочита на общата история на двете страни. " Дълготрайно другарство се крепи на здрави основи ", съобщи Екатерина Захариева.

В срещата взе участие и вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов, който е водач на партия Вътрешна македонска революционна организация.

Припомняме, взаимната мултидисциплинарна експертна комисия по историческите и просветителните въпроси бе основана по силата на Договора за другарство, добросъседство и съдействие сред двете страни .
 Парламентът ратифицира Договора с Македония
Парламентът ратифицира Договора с Македония

Депутатите единомислещо поддържаха договора
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР