България и Румъния в епицентъра на напрежението между Русия и

...
България и Румъния в епицентъра на напрежението между Русия и
Коментари Харесай

Какво каза Русия на България с позицията си: Коментират Каракачанов и Шаламанов


България и Румъния в епицентъра на напрежението сред Русия и Запада. Президентът Румен Радев и министър председателят Кирил Петков реагираха остро на Москва, поради позиция на съветското външно министерство.

В нея Руската федерация разгласи, че желае НАТО да се изтегли от България и Румъния. Президентът разгласи, че не одобряваме ултиматуми и такова искане е недопустимо и безпредметно. А министър председателят беше изслушан в Народното събрание.

Според някогашния министър на защитата Красимир Каракачанов българският министър председател и президент са реагирали вярно.

„ България е суверенна страна и е направила своя избор и за това каква политика ще води страната ни зависи от българските институции и няма по какъв начин да е сложена от непознати страни като разменна монета сред Съединени американски щати и Русия “, добави той.

Според него руснаците знаят, че НАТО няма по какъв начин де се върнат в позициите си от 1997 година

„ Поставяйки този въпрос те завъртат огромния пазарлък за Украйна “, разясни Каракачанов.

Велизар Шаламанов пък бе безапелационен, че по-късно изявление на Москва България би трябвало да прекратим всякаква взаимозависимост на нашата защита от съветския индустриален комплекс и да не позволява съветски експерти в нашите поделения, свързани с бойни наряди и най към този момент свързани с въздушното наблюдаване.

Вижте цялата полемика във видеото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР