България и Румъния трябва да бъдат приети час по-скоро в

...
България и Румъния трябва да бъдат приети час по-скоро в
Коментари Харесай

Борисов пред конгреса на ЕНП: България и Румъния трябва да са в Шенген

България и Румъния би трябвало да бъдат признати час по-скоро в Шенген по суша. Това сподели ръководителят на ГЕРБ Бойко Борисов във втория ден от конгреса на Европейската национална партия в Букурещ, представен от Българска телеграфна агенция.

" Само на 60 км от тази зала е " Дунав мост ", където с километри стои опашка от тирове. Мисля, че сътрудниците от Австрия за 30-40 минути могат да отидат и да видят каква екологична, антизелена среда съществува там.

Защото стотици хора, водачите на тирове, прекарват с денонощия. Това не е 21-и век. Това не е методът, по който би трябвало да работи Европа. Мисля, че каквито и избори, каквито и вътрешнополитически проблеми да има една страна, тя не би трябвало да ги взема решение посредством другите.

Канцлерът на Австрия го почитам доста и през днешния ден ще се видя с него. И мога да му обещая, тъй като, и вие сте прави, няколко години българската граница не беше надеждна граница на Европейския съюз, само че преди три години имахме нулева миграция. Обещавам, че ще създадем и вършим сега по този начин, че Австрия, австрийците, европейците, да бъдат сигурни в нашата шенгенска граница ", сподели Борисов. 

По думите му нито България, нито Румъния заслужават на мостовете с денонощие да стоят живи хора. 

" Оставете стоките, товарите, загубите, нали всички сме зелени към този момент. Това е екологична злополука - това са работещи мотори с денонощия, и без санитарни възли, в случай че щете ", сподели още Борисов. 

Председателят на ГЕРБ сподели още, че България е дала и помогнала на Украйна доста повече от огромните и богати страни в Европа - " с муниции, с бронетранспортьори, с танкове, с артилерия, с всичко, което българският парламент реши и изпрати за Украйна, и плюсът на това въоръжение е, че то непосредствено отива на фронта, защото украинските бойци и офицери тъкмо с такова оръжие боравят ". 

Борисов уточни, че се е видял и с гръцкия министър председател Кириакос Мицотакис и означи, че България се е диверсифицирала от съветския газ, от съветския нефт, от съветското нуклеарно гориво.

" Започнахме строителство в идващите няколко месеца на две нуклеарни мощности на новите реактори на " Уестингхаус ". Днес със самочувствие мога да кажа, че се оправяме добре ", сподели Борисов. 

Той съобщи, че в последните години и обстановката в Европа, индивидът, който е направил извънредно доста, е била ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. 

" Искам да ви прикани, изключително в това състояние на света - с войните, които се водят, в този момент ни би трябвало мощен ръководител на Европейската комисия, мощен ръководител на Европейския парламент. И тези две стоманени дами мисля, че могат да се оправят. Днес би трябвало да гласуваме за една от тях и в случай че се оправим добре по време на евроизборите, ще имаме отново и двете места. Нашата делегация на ГЕРБ и Съюз на демократичните сили ще даде всичките си гласове за Урсула фон дер Лайен. Обещавам да проведем такава акция, че и с най-много евродепутати по-късно да можем в Европейския парламент да го защитим ", сподели Борисов.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР