България и Румъния ще влязат в Шенген до края на

...
България и Румъния ще влязат в Шенген до края на
Коментари Харесай

Илхан Кючук: Разпространяват се митове, които целят да спрат София и Букурещ от влизане в Шенген

България и Румъния ще влязат в Шенген до края на годината. Около това очакване се сплотиха участниците в проведената от делегацията на Движение за права и свободи в Европейския парламент конференция за цялостната интеграция на България в Европейски Съюз.

Евродепутатът Илхан Кючук счита, че България е пленник на вътрешната политика на Австрия и Нидерландия, а в Европа от години се популяризират легенди, които целят да спрат София и Букурещ от влизане в Шенген.

" Единият мит е, че ще бъдем част от обществената система. Българските и румънските жители ще лишават всички привилегии на нидерландските и австрийските жители. Това не е правилно и не съществува. Вторият мит е, че ще бъдем част от проблемите на тези страни. Третият голям мит е, че ще има въпроси със сигурността ", сподели Кючук.

" В момента ние би трябвало да преодолеем някои от настройките, които имат главно вътрешнополитическо естество, това са настройките в Нидерландия и Австрия ", разяснява Искра Михайлова, евродепутат от “Обнови Европа " /ДПС.

Отпадането на механизма за съдействие и инспекция на България и Румъния е доказателство, че сме сложени в равни условия, твърдят и от Европейската комисия.

" Водим стеснен разговор с всички държави-членки в границите на цикъла на върховенството на закона. Всяка държава-членка би трябвало да прави повече. Да опита да бъде по-добра. Върховенството на закона е лепилото на нашата европейска народна власт ", уточни Вера Йоурова, заместник-председател на Европейската комисия.

По-късно този месец се чака посещаване на Вера Юрова у нас.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР