България и Румъния са в дъното на класацията на Европейската

...
България и Румъния са в дъното на класацията на Европейската
Коментари Харесай

Евростат: Българите са от най-стабилните психически в ЕС

България и Румъния са в дъното на класацията на Европейската статистическа организация Евростат за каузи на жителите на страните от Европейски Съюз, страдащи от хронична меланхолия.

Делът на жителите на страните от Европейски Съюз, страдащи от хронична меланхолия през 2019 година, е 7,2%, заяви Евростат.

Според откривателите делът на хората с хронична меланхолия в Европейски Съюз е повишен с 0,3% спрямо 2014 година Най-голям дял от страдащите от това заболяване е регистриран в Словения (15,1%). Следват Португалия (12,2%) и Швеция (11,7%). В другия завършек на скалата са Румъния (1%), България (2.7%) и Малта (3.5%).

Изследователите обръщат внимание на обстоятелството, че в Европейски Съюз дамите са по-склонни да страдат от меланхолия, в сравнение с мъжете. Най-голям дял дами с меланхолия е регистриран в Португалия (16,4%) и Словения (16%). Словения също има най-голям дял мъже с меланхолия (14,3%). Следват Швеция (10%) и Германия (9,9%).

Според статистиката на Световната здравна организация (СЗО) над 260 милиона души на Земята сега страдат от клинична меланхолия. Всяка година тя убива към 800 000 души, като подрастващите, както и момчетата и девойките на възраст от 15 до 29 години, са изключително податливи на нея. Борбата с депресията се усложнява от обстоятелството, че неврофизиолозите към момента не схващат изцяло естеството на това заболяване и не могат да дефинират точния брой хора, податливи на него.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР