България и Румъния са бастион на поп-фолка, а най-слушаните изпълнители

...
България и Румъния са бастион на поп-фолка, а най-слушаните изпълнители
Коментари Харесай

Според класация: Само при нас и румънците чалгата продължава да е на пиедестал, гърците и сърбите минаха на рап

България и Румъния са бастион на поп-фолка, а най-слушаните реализатори на Запад са рап и хип-хоп изпълнителите. Това демонстрира ранглиста на Youtube за най-гледаните видеа в онлайн платформата през последните 12 месеца.

Така в България най-слушана е поп-фолк певицата Галена, която регистрира 133 млн. гледания в платформата за видеа. Подобна е обстановката и в Румъния, където най-слушан е поп-фолк артистът Цанка Урагану, който за 12 месеца записва 534 милиона гледания.

Класацията обгръща всички европейски страни, както и Русия и Турция.

Резултатите у нас и Румъния рязко се открояват от тенденциите на меломаните в Западна Европа, където съгласно класацията в над 20 страни, измежду които Англия, Испания, Франция, Германия, Австрия и Нидерландия, най-гледаните видеа са на рап или хип-хоп реализатори. Разликата си проличава още при Сърбия, където рапърът Девито е най-слушан, както и в Северна Македония и Черна гора. Същото важи и за Хърватия, Словения и Босна, където най-вече гледания записва младият босненски артист Джала Брат, осведоми вестник „ 24 часа “.

В три северни страни - Исландия, Англия, Норвегия, най-слушан е рап легендата Еминем. Същото важи и за Швейцария.

В не всички страни обаче водачи са рапът и хип-хопът. Например в Молдова най-гледаните видеа са на рокаджиите Carla's Dreams, а финландците залагат на денс поп групата Portion boys.

В страните към Прибалтика, както и в Полша слушат най-вече РНБ и поп реализатори, като да вземем за пример Джесика Шай от Литва, групата Bermudu Divsturis в Латвия и полякинята Сана. С най-вече гледания се откроява турската звезда Семиценк, който регистрира 1 милиард гледания измежду турците в Youtube. В същото време в Кипър залагат на гръцката поплегенда Константинос Аргирос. А в родната му Гърция най-слушан е рапърът Транос.

В Русия водач в класацията на Youtube е 32-годишният поппевец Ислам Итляшев, а в прилежащата ѝ Украйна залагат на изгряващия нюуейв реализатор Артьом Пивоваров. И до момента в който в множеството страни най-слушаните артисти са родом точно от същите страни, страни като Андора залагат на поплегендата Шакира, а Малта - на The Weeknd. A живеещите в Люксембург са слушали най-вече португалското дуо Калема.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР