България и Румъния подкрепят всички проекти, които са дискутирани на

...
България и Румъния подкрепят всички проекти, които са дискутирани на
Коментари Харесай

Още два моста на Дунав с Румъния и хидровъзел

България и Румъния поддържат всички планове, които са дискутирани на държавно и парламентарно равнище, стана ясно по време на срещата. Сред тях са мост над река Дунав сред Силистра и Кълъраш, нов мост Русе – Гюргево, хидровъзел на река Дунав Никопол – Турну Мъгуреле, междусистемната газова връзка България – Румъния, от която остава да бъде построена компресорна станция. Това излиза наяве от главните акценти от диалога сред ръководителя на Народното събрание Димитър Главчев с румънския му сътрудник Калин Попеско Таричану.

Приятелството сред България и Румъния е исторически обусловено, влязохме дружно в Европейския съюз, имаме идентични позиции и позволяваме сходни проблеми, съобщи Димитър Главчев. По-добрата инфраструктура ще помогне за усилване на търговско-икономическия продан, бе очебийно още по време на диалога. По думите на ръководителя на Сената на румънския парламент доста значимо е да се основат коридори, които да свързват Балтийско и Егейско море.

Председателят на Народното събрание Димитър Главчев срещна румънския си сътрудник с целите на идното българско председателство на Съвета на Европейски Съюз.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР