България и Румъния поддържат отлично сътрудничество в областта на вътрешните

...
България и Румъния поддържат отлично сътрудничество в областта на вътрешните
Коментари Харесай

Илков и Предою оцениха високо приноса на България и Румъния към сигурността на Шенген

България и Румъния поддържат чудесно съдействие в региона на вътрешните работи, учредено на взаимно доверие, открит и градивен разговор. Това е общата оценка на министър Атанас Илков и румънския му сътрудник Кътълин Предою, изразена по време на двустранна среща през днешния ден.

Двамата показаха удовлетворение от равнището на взаимоотношение сред сродните структури на двете министерства, откритите директни контакти, посредством които всекидневно се обменя информация и се подхващат взаимни ограничения. Основни цели остават противодействието на противозаконната миграция, трафика на опиати и други форми на трансгранична проведена престъпност.

Вътрешните министри направиха обзор на обезщетителните ограничения, които двете страни ползват след отпадането на граничния надзор на въздушни и морски граници от 31 март т.г. Оцениха високо постигнатите резултати и действителния принос на България и Румъния към сигурността на Шенген.

Министър Кътълин Предою е в София за присъединяване в министерската конференция на Залцбургския конгрес в границите на българското председателство на самодейността.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР