България и Република Корея имат отлични двустранни отношения, бързо развиващо

...
България и Република Корея имат отлични двустранни отношения, бързо развиващо
Коментари Харесай

Радев: България и Република Корея имат потенциал за последващо разширяване на партньорството в индустрията и високите технологии

България и Република Корея имат отлични двустранни връзки, бързо разрастващо се икономическо и капиталово съдействие, както и  капацитет за следващо разширение на партньорството в промишлеността и високите технологии. Това съобщи президентът Румен Радев на среща с президента на Република Корея Юн Сук Йол, в границите на визитата си в Ню Йорк за присъединяване в 78-ата сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации.

Като изключително перспективни сфери на партньорството двамата президенти откроиха високите технологии, автомобилната промишленост, енергетиката и инфраструктурата. Корейските компании, вложили в България, високо правят оценка съдействието си с българския бизнес, уточни Юн Сук Йол. Румен Радев означи бързото развиване на аутомотив бранша у нас, както и подхванатите от страната ни дейности за основаването на индустриална зона за производството на акумулатори, области в които Република Корея е водач. Българският държавен глава акцентира и опциите за разширение на партньорството в основаването на автоматизирани системи, автомобилния програмен продукт, изкуствения разсъдък, в това число потреблението на капацитета на първия по рода си в Югоизточна Европа Институт за компютърни науки, изкуствен интелект и технологии INSAIT, който бе открит в България.

Президентът Радев изрази и интереса на страната ни за усилване на партньорството с Република Корея в региона на защитата и отбранителните системи и технологии.

Румен Радев предложения Юн Сук Йол да посети страната ни за следващо развиване на политическия разговор и на двустранното съдействие.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР