България и Индия ще подновят обмена на студенти. Това съобщават

...
България и Индия ще подновят обмена на студенти. Това съобщават
Коментари Харесай

Възобновяваме обмена на студенти с Индия

България и Индия ще възобновят обмена на студенти. Това оповестяват от пресцентъра на Министерството на образованието и науката (МОН) след среща на министър Галин Цоков и заместник-министър Генка Петрова с посланика на Индия у нас Санджай Рана.

Сред тематиките, посочени от проф. Цоков като предпочитани, са още съдействието сред индийски и български университети, сред проучвателен институти, както и опциите за продан и на преподаватели сред двете страни.

По време на срещата стана ясно, че България и Индия приготвят две съглашения за съдействие – в областта на образованието и културата и в региона на науката и технологиите. 

Посланик Рана посочи, че двете страни са имали доста сполучливо съдействие и в двете сфери в продължение на години, само че по време на пандемията то е било прекратено.

Сега би трябвало да поставим всички старания да обновим нашия учебен продан, уточни той.

По думите му следва сключване на съглашение за съдействие в региона на образованието, културата и изкуствата сред външните министерства на двете страни. В него са включени предложенията на МОН, в това число това за годишен продан на студенти.

Общо 15 научни плана са били осъществени, откакто през 2019 година е била основана опция за съдействие сред български и индийски учени, оповестяват от министерството. По думите им в този момент Индия има предпочитание да бъдат добавени нови области на взаимна научна активност като смарт технологии, земеделие, интелигентно произвеждане, блокчейн технологии и др.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР