България и Хърватска констатират увеличение на туристообмена. Сред чуждестранните туристи

...
България и Хърватска констатират увеличение на туристообмена. Сред чуждестранните туристи
Коментари Харесай

Хърватия и България констатират увеличение на туристообмена

България и Хърватска установяват нарастване на туристообмена. Сред задграничните туристи хърватските са на 35-то място по бройка у нас и през предходната година означават растеж от над 26 на 100. Хърватска попада на 20-то място измежду избираните дестинации за пътешествия от българските туристи. През тази година се чака взаимният интерес да нараства, като туроператорите оферират разнородни нови стратегии.

Българските туристи в Загреб се усилват с всяка година, със удовлетворение отбелязва Лука Бенко от туристическата организация на града:

" През 2017 година имахме 33 000 пристигания от България, а туристите са осъществили повече от 44 000 нощувки, което е удивително число за българския пазар. Българите са на 11-то място по брой измежду останалите задгранични туристи. Загреб е ситуиран на пътя за Централна Европа и нормално, когато българите пътуват към Венеция, Милано или в посока Унгария, остават една нощ в Загреб. Пролетта или есента е пожеланото време за пътешестване в Хърватия ".

През тази година туроператорите оферират нови направления за пътешествия до Хърватска, заяви Емилия Владимирова, представител на туроператорска организация:

" Има чартърна стратегия, която е до Истрия. Това място не е толкоз познато, заради неналичието на регулярни полети, само че има извънредно красиви заливи и градчета ".

От звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Мила Младенова. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР