България и Черна гора са единствените европейски страни, които съобщават

...
България и Черна гора са единствените европейски страни, които съобщават
Коментари Харесай

България е сред малкото европейски страни, в които броят на затворниците намалява заради епидемията

България и Черна гора са единствените европейски страни, които оповестяват за понижаване на боря на пандизчиите сред юни и септември. Това демонстрират данни от изследване, публикувани от Съвета на Европа във връзка инспекция за ситуацията на лишените от независимост в епидемиологични условия.

Според изследването от януари до септември в Европа броят на лишените от независимост е понижен с 4,6 на 100. Причините за това са в лимитираните благоприятни условия на правосъдните системи при наложената карантина, в намалялата престъпност поради карантината и в освобождението на пандизчии като мярка против болест с COVID-19, се показва в отчета, направен от Лозанския университет.

От 36 страни, взели участие в изследването, от юни до септември единствено България и Черна гора регистрират понижение в броя на пандизчиите надлежно с 13,2 на 100 и 7,7 на 100. Посочва се, че в 20 страни от януари до септември се следи понижение в броя на лишените от независимост, в 11 няма промени, а в четири се следи нарастване.

Данните демонстрират също, че тази година в Европа 3300 пандизчии и 5100 чиновници на пандизите са се заразили с новата болест. У нас до юни е имало по публични данни един инфектиран пандизчия, а до септември - шестима, както и седем инфектирани чиновници до лятото и 21 до началото на есента.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР