България и Аржентина ще започнат преговори за подписване на Спогодба

...
България и Аржентина ще започнат преговори за подписване на Спогодба
Коментари Харесай

България и Аржентина ще започнат преговори за Спогодба за социална сигурност

България и Аржентина ще стартират договаряния за сключване на Спогодба за обществена сигурност, оповестиха от пресцентъра на общественото министерство.

За това се договориха заместник-министър Зорница Русинова Зорница Русинова е магистър по интернационалните стопански връзки от... към профила и заместник-министърът на труда, заетостта и обществената сигурност на Аржентина Хуан Паолучи по време на срещата им в границите на четвъртата Световна конференция за стабилно премахване на детския труд, която се организира в Буенос Айрес.

Двамата разискаха двустранните връзки в региона на труда и обществената политика и опциите за задълбочаване на съдействието сред двете страни.

Според формалните статистически данни над 40 000 наши сънародници живеят в южноамериканската страна. Акцент в диалога бяха и ограниченията, които двете страни подхващат за битка с недекларираната претовареност.

В Буенос Айрес Русинова беседва и със заместник-министъра на труда, заетостта и обществената сигурност на Аржентина Мигел Понте.
Заместник-министър Русинова показа ограниченията в българското законодателство против трудовата употреба на деца и специфичните режими за наемане на малолетни.

Тя срещна аржентинския си сътрудник с напъните на българското държавно управление за попречване на отпадането на деца от учебно заведение, както и с ограниченията за стимулиране на развиването на децата от най-ранна възраст.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР