България харчи най-голям дял в Европейския съюз от брутния си

...
България харчи най-голям дял в Европейския съюз от брутния си
Коментари Харесай

България лидер по разходите за полиция и съдебна власт

България харчи максимален дял в Европейския съюз от брутния си вътрешен артикул за полиция и съд, демонстрират данните на Евростат. Страната ни е отделила 1.4% от Брутният вътрешен продукт за полицията, граничната и бреговата защита. До нас се подрежда само Гърция, сочи статистиката.

България е водач и по масраф като дял от стопанската система и за правосъдната система - 0.7%.

В целия Европейски Съюз през 2015 година са изхарчени 258 милиарда евро за обществен ред и сигурност, което се равнява на 1.8% от брутния вътрешен артикул на Блока. Това включва полиция, гранична и брегова защита, правосъдна система и затвори. По обединени разноски България също е преди всичко с 2.8% от Брутният вътрешен продукт за всички действия. След нас е Словакия (2.4%), Румъния (2.3%), Хърватия и Полша (по 2.2%).

На другия завършек на класацията са Дания и Люксембург (по 1%), Ирландия (1.1%), Малта и Финландия (1.2%), Швеция (1.3%) и Австрия (1.4%).

По безспорна стойност на средствата обаче сме на дъното. За обществен ред и сигурност на всеки българин се падат по 173 евро. Следва Румъния (183 евро), Литва (204 евро) и Унгария (230 евро). Най-много харчат Люксембург (899 евро), Англия (792 евро) и Холандия (724 евро).
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР