България губи повече от 2 милиарда на година заради ПТП-та.

...
България губи повече от 2 милиарда на година заради ПТП-та.
Коментари Харесай

България губи 2 млрд. лв. годишно заради катастрофи

България губи повече от 2 милиарда на година поради ПТП-та. Това съобщи Богдан Милчев от Института за пътната сигурност пред bTV във връзка първите резултати от почналия преди месец 24-часов мониторинг на българските пътища поради зачестилите произшествия.

По негови думи държавните институции бездействат за пътната сигурност.

Милчев изясни, че при всяко проучване, което прави Институтът след тежка злополука, се откриват дефицити на пътната сигурност.

За да удостовери думите си специалистът даде образец с инспекцията на пешеходните пътеки от страна на прокуратурата, чиито резултати към момента не са ясни. Проверките започнаха поради гибелта на две дами на пешеходна пътека във Варна предишния месец.

Друг случай, за който Милчев напомни, е пътят в Кресна, където по този начин и не са сложени делиминатори сред двете платна, които биха понижили злополуките, предотвратявайки благоприятни условия за погрешно изпреварване.

Страните с най-развита народна власт имат минимум жертви при ПТП, акцентира той и уточни като образец Дания и Швеция.

Милчев разгласи, че Институтът за пътна сигурност ще вземе присъединяване в локалните избори, с цел да " вземем ръководството на нашия живот в наши ръце ". Той посочи, че няма да има техни претенденти за кметове, само че не разкри повече детайлности. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР