България губи десетки милиони евро от застрахователни измами. Не може

...
България губи десетки милиони евро от застрахователни измами. Не може
Коментари Харесай

Десетки милиони евро загуби за България от застрахователни измами

България губи десетки милиони евро от застрахователни измами. Не може да се каже точна сума, защото с всеки минал ден тя се трансформира. Това съобщи изпълнителният шеф на „ Лев Инс “ Павел Димитров, съобщи кореспондент на БГНЕС. Той обясни най-честите случаи на застрахователни измами.

Използват се персонални данни на разположение, което неумишлено е забъркано в застрахователна машинация. Това става при изгубена персонална карта, която е употребена за предявяване на застрахователна рекламация. Съответно в схемата се дава пълномощие на юрист, който от името на лицето завежда дело. Същевременно самото лице заявява пред нотариус, че е изгубило тези документи, в никакъв случай не е участвало на посоченото място, не познава въпросния юрист, в никакъв случай не е имало искания към застрахователната компания.

Постъпва питане от лице, което желае да извърши измамата. Заявява че желае да купи автомобила и да се увери, че е безупречен. Иска да му се пратят негови документи като ваучър на колата, застраховка „ Зелена карта “, която се изпраща по Интернет.

Съответно с съществуването на този документ се сформира двустранен протокол по какъв начин автомобилът е блъснал някого и е предизвикал ПТП. Претенцията се завежда. Впоследствие се открива, че въпросният автомобил е да вземем за пример от няколко месеца в автокъща и няма по какъв начин да е провокирал това пътнотранспортно произшествие.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР