България Гешев с позиция за кандидатурата му за главен прокурор

...
България Гешев с позиция за кандидатурата му за главен прокурор
Коментари Харесай

Гешев с позиция за кандидатурата му за главен прокурор

България Гешев с позиция за кандидатурата му за основен прокурор Заместник-главният прокурор дефинира офанзивите против себе си като " опити за политически напън " 5 август 2019, 09:57 .a{fill:#fff;}.b{fill:#676767;}  Гешев с позиция за кандидатурата му за основен прокурор
Гешев с позиция за кандидатурата му за основен прокурор
 Фермер плаши да възпламени животните си, блокадата на пътя остава
Фермер плаши да възпламени животните си, блокадата на пътя остава
 Километрично запушване на
Километрично запушване на " Тракия " поради злополука
 Евакуация в Карнобат поради теч на газ
Евакуация в Карнобат поради теч на газ
 Румъния реагира след изявление на Борисов
Румъния реагира след изявление на Борисов
 Буря изпочупи витрина, четирима потърпевши
Буря изпочупи витрина, четирима потърпевши
 Какво време ни чака през новата седмица
Какво време ни чака през новата седмица
 Протест против умъртвяването на свине, обсада на пътя
Протест против умъртвяването на свине, обсада на пътя

аместник-главният прокурор Иван Гешев с публична позиция до медиите по отношение на кандидатурата му за основен прокурор. Гешев дефинира офанзивите против себе си като "опити за политически напън, целящ да показа прокурорите и следователите като втора употреба магистрати ", нямащи лично мнение.

В изпратеното писмо, Гешев написа: "Като магистрат, чийто професионален път е минал напълно в разнообразни структури на прокуратурата и следствието, желая откровено да благодаря на всички сътрудници от Прокуратура на Република България, без значение дали са изразили поддръжката си за мен в качеството ми на претендент за основен прокурор, или не са го създали. "

"Опитите за политически напън, за показване на прокурорите и следователите като втора употреба магистрати, които нямат лично мнение и гласоподават под строй, очевидно са стимулирани от партийни, корпоративни и/или персонални ползи, разнообразни от тези на българските жители. Обяснимо е старанието на някои партии, бизнес кръгове, обвинени, подсъдими и/или наказани лица, както и на техни представители, за следващ път да пробват да изключат професионалната ни общественост даже от опцията да изразим мнение за личния си избор.

От името на основния прокурор господин Сотир Цацаров и управлението на Прокуратура на Република България обаче декларирам , че няма да се позволен лични офанзиви против магистрати и правосъдни чиновници единствено и само тъй като са изразили персонална позиция. На старанието да бъдат демонизирани обособени магистрати, като прокурор Силвия Соколова, СпП, ще бъде отговорено със всички разрешени от закона средства, в това число и с ясно изразено мнение за поддръжка. Въпреки че в съответния случай това надали е належащо, тъй като най-хубавата препоръка за нея, персонално, е дадена от федералния прокурор на Кралство Белгия Фредерик Ван Льов, който в писмо до основния прокурор господин Сотир Цацаров благодари за отличната й работа при най-мащабната интервенция на полицейски и правосъдни служби в Европа през 2017 година под названието "Халифакс ".

"Сигурен съм, че прокурорите, следователите и правосъдните чиновници дружно ще отговорим на упованията за правдивост и сигурност на всички български жители, без значение от публичния или обществения им статус ", написа още в позицията на Гешев.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР