България ер ще лети от София до Одеса и обратно

...
България ер ще лети от София до Одеса и обратно
Коментари Харесай

България ер ще вози до Одеса, първият полет утре с Валери Симеонов

България ер ще лети от София до Одеса и назад всеки петък и неделя. Първият постоянен полет е на следващия ден, в него ще вземат участие народни представители и държавна делегация, водена от вицепремиера Валери Симеонов. 

Стартирането на употребата на линията е по самодейност на вицепремиера Валери Симеонов. Проектът е сбъднат с дейното подпомагане на министъра на финансите Владислав Горанов и министъра на превоза, осведомителните технологии и известията Ивайло Московски. Всяка седмица - в петък и в неделя, ще се правят полети в двете направления. 

Линията ще усъвършенства свързаността сред двете страни и ще разреши на историческите български общности в Украйна да заздравят своите връзки с родината. Така ще се сътвори опция учещите и работещи в България бесарабски българи да избегнат тежкото 10-12 часово пътешестване с рейс. 
През юни с смяна в Закона за трудовата миграция и трудовата подвижност и в подзаконовата нормативна уредба беше облекчено договарянето със сезонни служащи, което разреши в летния туристически сезон 2017 над 3000 жители на Украйна и Молдова от български генезис да работят у нас. Новата въздушна линия ще разреши по-високата им подвижност през 2018 година, както и развиването на двустранните туристически и стопански връзки с Украйна и Молдова, оповестиха от пресцентъра на държавното управление. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР