България единствена от 19 държави-членки на ЕС е подала оферта

...
България единствена от 19 държави-членки на ЕС е подала оферта
Коментари Харесай

РЕЗИЛ! Вижте как кандидатстваме за европейска агенция

България единствена от 19 държави-членки на Европейски Съюз е подала оферта да одобри Европейската организация по медикаментите без нито една илюстрация или таблица. И за неспециалист е ясно, че шансът й да се класира е най-малък.

Българската кандидатура са четири страници незадълбочено форматиран текст, изтъкващ общи преимущества на страната ни и нейната столица, без никакви елементи по критериите за оценка, които изобилстват в предложенията на другите страни. Те до едно са завършени като многостранични цветни брошури със наличия, илюстрации, таблици, графики, диаграми. Към тях има сходно завършени спомагателни документи, а дружно с тях - уеб страници и видеа.



Българската оферта няма уеб страница. Единственият спомагателен документ към нея е преснимано изкривено фотокопие от писмо на министър-председателя Бойко Борисов, в което той уведомява ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск и ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер за желанието на страната ни организацията да бъде преместена в София.



Всички кандидатури са към този момент оповестени на уеб страницата на Съвета на Европейски Съюз и всеки може да съпостави по какъв начин съответните национални администрации са се отнесли към тях.

Българската стартира с "ангажимента на България към общите европейски полезности и фундаментални правила " и с това, че сънародниците ни остават измежду най-големите еврооптимисти в Европейски Съюз. Всички останали - с това какво съответна страна и столица могат да дадат, с цел да действа организацията добре.

Европейската комисия стартира през днешния ден оценка на предложенията на страните членки да дават седалища на двете европейски организации, които би трябвало да се реалокират от Обединеното кралство, щом то напусне Европейски Съюз.

Говорителка на Комисията разгласи през днешния ден, че след приключването на крайния период през вчерашния ден в среднощ са постъпили 19 кандидатури за Европейската организация по медикаментите и осем за Европейския банков орган.

Комисията би трябвало да заяви резултатите от оценката им на 30 септември. Окончателното решение се чака през ноември, откакто държавните и държавните ръководители от Европейски Съюз се опитат да стигнат до консенсус на постоянната си среща на върха през октомври.

Само Унгария, Словения, Кипър и трите балтийски страни не са показали кандидатури за никоя от организациите.

Германия, Франция, Ирландия, Австрия, Полша и Белгия се състезават и за двете.

Агенцията по медикаментите има личен състав от 890 души, утвърждава и следи медикаментите, които се употребяват в Европейски Съюз. Годишният й бюджет е от 305 милиона евро и годишно до нея пътуват по работа 36 000 души.

Ройтерс загатва Милано, Копенхаген, Атина, Амстердам и Барселона като претенденти с най-големи шансове да получат тази организация, като показва, че лидерът е Милано.

Европейският банков орган има 160 чиновници, които създават разпоредбите в европейския финансов бранш. За него се състезават Франкфурт, Париж, Люксембург дружно с Виена, Варшава, Дъблин и Брюксел.

Агенцията вижда Франкфурт като водещ претендент, тъй като той е седалище на Европейската централна банка и на немската национална банка Бундесбанк.

ClubZ.bg
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР