България Един от осъдените полицаи за Чората: Решението е политическо

...
България Един от осъдените полицаи за Чората: Решението е политическо
Коментари Харесай

Един от осъдените полицаи за Чората: Решението е политическо

България Един от наказаните служители на реда за Чората: Решението е политическо Върховен касационен съд излезе с решение да осъди на 7 година затвор петимата служители на реда  Виолета Русенова 20 април 2019, 10:50
"Решението на Върховния касационен съд не е правосъдно, а политическо ". Това съобщи Мирослав Писов - един от служителите на реда, наказани за гибелта на благоевградчанина Ангел Димитров-Чората пред "Събуди се " по NOVA.

Решението на магистратите стана известно късно в петък вечерта, 14 години след акция "Респект ", при която Чората умря. Освен Писов, санкции от по седем години затвор получиха още четирима униформени - Георги Калинков, Янко Грахофски, Иво Иванов и Борис Механджийски.

"Ние в никакъв случай не сме се крили ", акцентира Писов. И описа, че в петък служители на реда го търсили на адрес, на който не живее от 20 години.

„ Това решение е и против 17 български професори, които в годините постановиха, че гибелта на това лице не е обвързвана със задържането му”, сподели още някогашният заместник-шеф на БОП-Благоевград.

Пред камерата на NOVA приказва и лелята на Чората - Весела Георгиева. „ Истината е, че го убиха. През всичките тези години бяхме очевидци на това по какъв начин се манипулира едно дело. Очерниха името на племенника ми и на цялото ни семейство поради нечии интереси”, разяснява тя.

По първична информация един от петимата към този момент е арестуван и откаран в Бобов дол нощес. От няколко години Янко Грахофски е в Германия и в събота щял да се върне, с цел да се съобщи.

Ангел Димитров умря на 10 ноември 2005 година при полицейската интервенция "Респект " в Благоевград. За гибелта на Чората Европейският съд по правата на индивида в Страсбург осъди България на 1 юли 2014 година. За гибелта му пред съда бяха изправени Мирослав Писов, Георги Калинков, Борис Механджийски, Янко Граховски, Иво Иванов.

Софийският боен съд призна за отговорни и петимата за това, че са умъртвили Димитров съзнателно и с особена свирепост, като Мирослав Писов беше наказан на 19 години затвор, а останалите на по 18 години. Последва дълго блуждаене сред инстанциите. Апелативният съд първо върна делото, по-късно удостовери присъдите, само че решението му беше анулирано от Върховния касационен съд и най-после бяха понижени наказванията на подсъдимите на половина, а Върховен касационен съд дефинитивно ги оправда през 2011 година

Първоначалните заключения на лекарите бяха, че Чората е умрял от породена му тежка черепно-мозъчна контузия и скъсване на аортата, откакто е бил обичай и ритан от служителите на реда към 10 минути. След това обаче нова експертиза заключи, че Димитров се е задушил, до момента в който е бил притиснат на земята с белезници. Според движимостите лица мъжът се задушил съдбовно и поради хронични болести, стихотворец кокаин и по-къс врат.

През 2014 година Европейският съд по правата на индивида в Страсбург одобри, че българските управляващи са нарушили правото на живот и възбраната за нечовешко и унизително отношение, както и правото на обективен развой, заради което страната беше наказана да заплати 50 000 евро обезщетение на околните и близо 35 000 евро разходи.

Заради решението на съда в Страсбург, основният прокурор Сотир Цацаров изиска обновяване на делото, което Върховен касационен съд почете през 2016 година и уточни, че Военно-апелативният съд е бил задължен да назначи нова експертиза, която да преодолее разликите в предходните изводи на движимостите лица.

Instagram
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Виолета Русенова Източник: .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Не пропускай  Майката, изоставила детето си: Искам да се откри донор Майката, изоставила детето си: Искам да се откри донор  Галъп: Ако евровотът е през днешния ден: Българска социалистическа партия – 32,1%, ГЕРБ – 31% Галъп: Ако евровотът е през днешния ден: Българска социалистическа партия – 32,1%, ГЕРБ – 31%  <br> <strong> Откриха </strong> скелет на <strong> четирикрак кит </strong> в Перу <br>
Откриха скелет на четирикрак кит в Перу
 <br> <strong> Любовта </strong> на един <strong> сръбски цар </strong> и неговата <strong> българска принцеса </strong> <br>
Любовта на един сръбски цар и неговата българска принцеса
Последни  Един от наказаните служители на реда за Чората: Решението е политическо Един от наказаните служители на реда за Чората: Решението е...  Свидетел за падналата ограда: Лесно се вижда, че е подкопана от влага Свидетел за падналата ограда: Лесно се вижда, че е...  <p>Какъв <strong>цвят</strong> е <strong>Вселената</strong>?</p> Какъв цвят е Вселената?  17 ранени при пожари в Русия 17 ранени при пожари в Русия  На Лазаровден традицията повелява... На Лазаровден традицията повелява...  <p>Румен Радев: Апартаментгейт уронва държавността</p> Румен Радев: Апартаментгейт уронва държавността  <p>Либия &ndash; тайната война на Макрон</p> Либия – тайната война на Макрон  Валентин Златев Валентин Златев към този момент не е началник на...  <p>Поискаха повишаване и на парното</p> Поискаха повишаване и на парното  Мустафа Карадайъ Мустафа Карадайъ оглави листата на Движение за права и свободи за евровота  <p>Ограда на военно отделение се срути и умъртви мъж</p> Ограда на военно отделение се срути и умъртви мъж  <p>Почина изоставеното от родителите си в болница дете</p> Почина изоставеното от родителите си в болница дете  Дончо Атанасов Дончо Атанасов подаде оставка от АПИ  <p>Съпругата на <strong>княз Кардам</strong> с галерия в България</p> Съпругата на княз Кардам с галерия в България  Теменужка Петкова Петкова: Въпросът за цената на тока е избирателен трик  <p><strong>Героите</strong> в планината и освен - <strong>спасителните кучета</strong></p> Героите в планината и освен - избавителните кучета  Джейсън Момоа Джейсън Момоа изненада с цялостна смяна (ВИДЕО)  <p>Кой в действителност е написал Корана</p> Кой в действителност е написал Корана  <p><strong>&quot;Старата рамка&quot;</strong> - галерия за цялостта сред рамка и творба</p> "Старата рамка " - галерия за цялостта сред...  Полицай слага цветя на мястото, където беше убита журналистка Застреляха журналистка в Северна Ирландия Всичко от през днешния ден Виц на деня Двама пенсионери в парка: - Наборе, помниш ли по какъв начин в казармата ни сипваха бром в чая и ни даваха всякакви хапчета, че да не ни… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Българска художничка рисува смешната страна на майчинството  Борисов предлага на Франция да помогне за  Лидия Инджова: С корема на Донка несъмнено смъкнах някой различен кг  Недоносена, изоставена и... избавена! Историята на Жизел  Гори катедралата Нотр Дам в Париж  Осъдиха Иванчева на 20 година затвор Осъдиха Иванчева на 20 година затвор Водещи вести  17 ранени при пожари в Русия 17 ранени при пожари в Русия  <p>Румен Радев: Апартаментгейт уронва държавността</p> Румен Радев: Апартаментгейт уронва държавността  <p>Почина изоставеното от родителите си в болница дете</p> Почина изоставеното от родителите си в болница дете  <p>Какъв <strong>цвят</strong> е <strong>Вселената</strong>?</p> Какъв цвят е Вселената?  Валентин Златев Валентин Златев към този момент не е началник на „ Лукойл ”  <p>Либия &ndash; тайната война на Макрон</p> Либия – тайната война на Макрон  Джейсън Момоа Джейсън Момоа обръсна 7-годишната си брада  <p>Кой в действителност е написал Корана</p> Кой в действителност е написал Корана  5 технологии, които постепенно изчезват от колите 5 технологии, които постепенно изчезват от колите  Мустафа Карадайъ Мустафа Карадайъ оглави листата на Движение за права и свободи за евровота  <p>Поискаха повишаване и на парното</p> Поискаха повишаване и на парното  <p>Ограда на военно отделение се срути и умъртви мъж</p> Ограда на военно отделение се срути и умъртви мъж  Дончо Атанасов Дончо Атанасов подаде оставка от АПИ  <p>Съпругата на <strong>княз Кардам</strong> с галерия в България</p> Съпругата на княз Кардам с галерия в България  Теменужка Петкова Петкова: Въпросът за цената на тока е избирателен трик  <p><strong>Героите</strong> в планината и освен - <strong>спасителните кучета</strong></p> Героите в планината и освен - избавителните кучета  <p><strong>&quot;Старата рамка&quot;</strong> - галерия за цялостта сред рамка и творба</p> " Старата рамка " - галерия за цялостта сред рамка и творба  Полицай слага цветя на мястото, където беше убита журналистка Застреляха журналистка в Северна Ирландия  Гърция: Може да получаваме газ по Гърция: Може да получаваме газ по " Турски поток " от България  Фортисимо Фамилия свирят последната нота за сезона Фортисимо Фамилия свирят последната нота за сезона Източник:
vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР