България е заявила интерес да е домакин на регионалния военноморски

...
България е заявила интерес да е домакин на регионалния военноморски
Коментари Харесай

България иска да приеме военноморското командване на НАТО в Черно море

България е декларирала интерес да е хазаин на районния военноморски съставен елемент на Военноморското командване на НАТО за района на Черно море (MARCOM). Тази позиция е припомнил министърът на защитата Георги Панайотов по време на срещата с сътрудниците му от формата Б-9 в румънската столица Букурещ.

По време на срещата министър Георги Панайотов е декларирал поддръжката на България за усилването партньорството сред НАТО и Европейски Съюз в региона на защитата и сигурността.

В обща позиция министрите на защитата от НАТО на Литва, Латвия, Естония, Полша, Румъния, Словакия, Унгария и Чехия са призовали бъдещата Стратегическа идея на НАТО да отрази и заканите и провокациите по Източния фланг на Алианса.

В документа от срещата е била записана и угриженост за ситуацията на границата с Беларус и взаимност със засегнатите съдружници Полша, Литва и Латвия, оповестиха от МО.

Изразена бе и обща паника, по отношение на дейностите на Русия по целия Източен фланг на Алианса от Балтийско до Черно море и изключително от скупчването на сили и средства в непосредствена непосредственост до украинската граница.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР