България е заплашена от пълно скъсване на отношенията с Русия

...
България е заплашена от пълно скъсване на отношенията с Русия
Коментари Харесай

Може ли Путин да обяви България за терористична държава? Да, ако е отговорна за взривове и палежи

България е застрашена от цялостно разкъсване на връзките с Русия и конфискация на имуществото на страната и всички нейни юридически и физически лица на територията на Руската федерация.

Това може да стане, в случай че Държавната дума на РФ одобри законопроекта на депутатите от партията " Справедлива Русия — За истината ", който бе импортиран в края на юли тази година в съветския парламент.

В него се желае признаването на Украйна за терористична страна, а в законодателството се вкарват понятията " терористична страна " и " страна - спонсор на тероризма ".

Председателят на партията Сергей Миронов счита, че една страна би трябвало да бъде обявявана за терористична на няколко учредения: в случай че тя е виновна за гърмежи, палежи или други рискови за популацията дейности, за причиняване на обилни материални вреди, за образуване на противозаконни въоръжени формирования и незаконни групировки, както и за апели за лишаване на части от територията на Русия.

" Съвършено явно е, че Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) реализират на територията на приграничните ДНР, ЛНР и освободените райони дейности, които имат всички признаци на терористични актове ", означи Миронов, като напомня, че съгласно настоящото съветско законодателство за терористична може да бъде приета единствено организация.

Според законопроекта имуществото, принадлежащо на жителите на страна, приета за терористична, предстои на конфискация в интерес на бюджета на РФ за овъзмездяване на вредите, нанесени от дейностите на управляващите на такава страна. Аналогични ограничения се оферират и против страните - спомоществователи на тероризма.

" Списъкът на страните - спонсори на тероризма " и ограниченията против тях би трябвало да се дефинират от държавното управление на Руската федерация ", счита Миронов.

Руската преса напомня, че още на 15 април украинският президент Володимир Зеленски прикани американския си сътрудник Джо Байдън за страна - спонсор на тероризма. Оттогава насам киев неведнъж излиза с сходни апели.

По-късно държавният секретар Антъни Блинкен съобщи, че Вашингтон ще прегледа въпроса. Въпросният лист с оповестените за терористични страни е в прерогативите на Държавния департамент.

На 21 юли шефката на Камарата на представителите на Конгреса на Съединени американски щати Нанси Пелоси заяви на Блинкен, че Конгресът ще внесе Русия в листата на страните - спонсори на тероризма, без да чака решението на Държавния департамент.

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР