България е заложила национална цел до 2030 г. децата, които

...
България е заложила национална цел до 2030 г. децата, които
Коментари Харесай

Зам.-министър Кръстев: Над 80 млн. лв. по ПРЧР са предвидени за намаляване на детската бедност

България е заложила национална цел до 2030 година децата, които живеят в риск от беднотия и обществено изключване да намалеят с над 197 000.

В тази връзка на извършеното първо съвещание на Комитета за наблюдаване на Програмата „ Развитие на човешките запаси “ 2021-2027 година беше зает цялостния размер на ресурса от над 80 млн. лева за реализация на действия, свързани с осъществяването на „ Европейска гаранция за детето “. Това сподели заместник-министърът на труда и обществената политика Иван Кръстев по време на второто съвещание на Националния съвет за съгласуваност и наблюдаване по отношение на пилотното тестване в България на самодейността Европейската комисия.

Европейската гаранция за детето цели да обезпечи достъп до опазване на здравето, обучение, детски грижи, задоволително жилище и подобаващ хранителен режим за най-уязвимите деца в държавите-членки на Европейски Съюз. В полемиката се включиха и представителят на УНИЦЕФ за България Кристина де Бройн и заместник-министрите на образованието и науката и на опазването на здравето Мария Гайдарова и доктор Петър Грибнев.

Кристина де Бройн означи положителното междуинституционално съдействие и съгласуваност и удостовери уговорката на УНИЦЕФ да поддържа държавното управление на България за дейно осъществяване на Европейската гаранция за детето. Тя акцентира, че предотвратяването на детската беднотия ще бъде основен приоритет в новата стратегия на УНИЦЕФ за съдействие с България за интервала 2023-2027 г.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР