България е все по-близо до влизане в Шенген, след като

...
България е все по-близо до влизане в Шенген, след като
Коментари Харесай

Получихме зелена светлина от Швеция за Шенген, дърпат се сам...

България е все по-близо до влизане в Шенген, откакто и Швеция даде зелена светлина. Това удостовери служебният министър на външните работи Николай Милков. Досега страната, дружно с Нидерландия и Австрия, беше измежду страните, дали сигнали, че може да не поддържат България. Решението се чака да бъде взето след към седмица.

Мнозинството в Народното събрание на Швеция е напът да пусне България в Шенген. Това е една спънка по-малко.

" Смея да настоявам, това се държи и на нашите старания тук на място ", съобщи евродепутатът от Българска социалистическа партия Петър Витанов.

За да може България да отвори границите си изцяло, ще би трябвало парламентите в Нидерландия и Австрия да се съгласят с това. Евродепутатът Ангел Джамбазки е черноглед. 

" 11 години България и Румъния не са в шенгенското пространство поради икономическите ползи на транспортния отрасъл в Западна Европа. Няма водачи, компаниите им не работят добре, по тази причина ни държат извън. Както с пакета " Мобилност ", разяснява евродепутатът от Вътрешна македонска революционна организация.

По думите му виновност имат и българските политици.

" Нашата политическа класа е доставена от " Али Експрес ", добави той. 

А възможното неприемане на страната ни в Шенген може да се пояснява единствено по един метод.

" Означава, че се основават дискриминационни постановки, от които пострадала няма да е единствено България, само че и целият Европейски Съюз ", уточни Петър Витанов.

Според нидерландската преса претендентът за началник на " Фронтекс " от кралството - Ханс Лайтенс, може и да не получи поддръжка точно поради позицията му по отношение на разширението на Шенген.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР