България е вход към Европа благодарение на географското си положение

...
България е вход към Европа благодарение на географското си положение
Коментари Харесай

Премиерът към представители на американски компании: България е вход към Европа

България е вход към Европа с помощта на географското си състояние и границата с Турция, а дружно с положителното обучение, което обезпечава подготовката на гении и специалисти, предлага голям брой благоприятни условия за вложения. Това обръщение насочи министър председателят акад. по време на среща с представители на 15 от най-големите американски компании. В нея взеха присъединяване и посланикът на Съединените американски щати (САЩ) в България Кенет Мертен и ръководителят на Американо-Централноевропейската бизнес асоциация Ерик Стюарт, оповестиха от държавната пресслужба.

„ Регионът ще се развива и желаеме България да бъде централна част от този развой. Убеден съм, че можем да я превърнем в негов бранд. Страната ни е мощна в голям брой сфери, измежду които са на електрониката, осведомителните технологии, роботиката, медицина, автомобилната промишленост, отбранителната промишленост. Искаме да развием съвременна европейска високотехнологичната промишленост. Имаме всички условия да създадем нещо по-голямо. Затова търсим по-големи вложители като вас ”, обърна се към участниците в срещата министър-председателят. Акад. Денков означи икономическия напредък на България, макар пандемията и войната в Украйна. Брутният вътрешен артикул (БВП) на страната ни бележи растеж от 3,9% през 2022 г. 

В рамките на срещата беше изтъкнато значителното значение на политическата непоклатимост в страната за привличане на вложения и развиване на бизнес средата. Постигането на част от целите на кабинета – приемането на страната ни в Шенгенското пространство, присъединението ѝ към еврозоната и Организацията за икономическо съдействие и развиване, ще бъде база, върху която България ще развие своите благоприятни условия, увери делегацията министър-председателят.

Представителите на всяка една от фирмите описаха за своята активност и роля на пазара. Те са част от разнообразни браншове - опазване на здравето, защита, осведомителни и информационни технологии, банково дело и възобновима сила. „ Впечатляващ набор от компании. За някои от тях към този момент има хрумвания за бъдещо партньорство “, съобщи акад. Денков.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР