България е върха на класацията в ЕС по ръст на

...
България е върха на класацията в ЕС по ръст на
Коментари Харесай

България попадна в топ 3 по ръст на сделките с имоти в ЕС през миналата година

България е върха на класацията в Европейски Съюз по растеж на покупко-продажбите с жилища през 2021-а година. Страната ни се подрежда на второ място по този индикатор, като единствено Испания ни изпреварва. Годишният растеж у нас е 39%, демонстрират данни на европейската статистическа работа Евростат.

Испания е записала напълно малко по-голямо нарастване на покупко-продажбите с жилища от страната ни през предходната година в размер на 39,3%.

Сред 16 страни-членки, за които е има данни, Унгария регистрира растеж от 22,9%, а Ирландия с 22,2%.

Миналата година броят на покупко-продажбите с жилища е повишен в множеството страни членки, за които са налични данни, на фона на спада в съвсем всички страни през 2020 година спрямо 2019 година

Нидерландия (-3,2%) и Люксембург (-0,8%) са отчели спад на покупко-продажбите с жилища през предходната година.

Ръстът на броя на покупко-продажбите през 2021 година идва след спад през 2020 година, когато ограниченията за COVID-19 доведоха до краткотрайно прекъсване на интензивността на имотните пазари в някои страни, напомня Евростат.

Минлата година цените на жилищата в нас набъбнаха, наред с по-голямото търсене на покупко-продажби, дефицита на строителни материали и покачването на цените им. Тази година, специалисти в бранша чакат нормализаране и даже изстудяване на имотния пазар в България.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР