България е външна граница за ЕС, а Румъния не е

...
България е външна граница за ЕС, а Румъния не е
Коментари Харесай

Любомир Кючуков: Приемането на България в Шенген по суша няма как да се случи през 2024 г.

България е външна граница за Европейски Съюз, а Румъния не е и това слага нас в малко по-различна обстановка от позиция на мигрантите и изискванията приемането ни в Шенген. Това сподели в студиото на „ Добро утро, Европа “ Любомир Кючуков - шеф на Института за стопанска система и интернационалните връзки и някогашен дипломат. Според него от тази позиция Румъния счита, че за нея ще е доста по-лесно да извърши тези условия.
Аз обаче не виждам учредения както за фанфари, за каквито имаше опити у нас, по този начин и за цялостно отричане на това, което беше реализирано.
Тристранната декларация даде на българските у румънските жители облекчение- отстрани паспортния надзор при пътешестване по въздух и вода, само че въпреки това стана ясно, че това не просто няма да се случи за сухоземните граници, само че и изискванията, които в този момент съществуват за приемането ни в Шенген ще бъдат същите, когато се разисква въпросът за унищожаване на рестриктивните мерки. Стана ясно, че това няма по какъв начин да се случи през 2024 година, сподели още Любомир Кючуков.

Целия диалог вижте във видеото. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР