България е в очакване партията на Слави Трифонов - Има

...
България е в очакване партията на Слави Трифонов - Има
Коментари Харесай

Кои са лицата, спрягани за министри в кабинета на ИТН

България е в очакване партията на Слави Трифонов - " ИТН ", да разгласи публично имената на кандидат-министрите си. От партията показаха проектокабинета си, само че за момента единствено пред част от парламентарно показаните партии. На обособени срещи с „ Изправи се БГ! Ние идваме”, „ Демократична България” и Българска социалистическа партия номинираният за министър председател Пламен Николов показа персоналния състав на бъдещия кабинет.
Все още публично кои са препоръчаните за министри няма, само че в медиите към този момент се появиха имена:

--> --> - Министерство на вътрешните работи

Юрист. Беше препоръчан за министър на правораздаването в първия проектокабинет, разгласен от Слави Трифонов ден след вота на 11 юли. По време на мандата на 44 Народно събрание Илиев беше съветник на прламентарната група на Българска социалистическа партия. През 2016 година взе участие в организацията на референдума на Слави Трифонов. След това влезе в експертния екип на " ИТН ".

Георги Георгиев - Министерство на районното развиване и благоустройството



Роден във гр. Враца. Завършил е ВВИСУ " Любен Кравелов " през 2000г.. Преподавал е там 5 години като помощник и старши помощник. Успоредно с това е защитил през 2005 година дисертационен труд в региона на ръководство на капиталови строителни планове. Участвал е в екипа към Министерство на финансите, въвел финансово бюджетиране учредено на планов метод въз основата на неговия дисертационен труд за интервал от 3,5 години. Има лична консултантска компания, ръководеща планове в региона на строителството, финансирани със обществени и частни средства, в това число и такива със средства от фондовете на Европейски Съюз. Ръководил е екипа, създал методиката за пресмятане на " доста противоречие " в региона на гражданската конфискация. Бил е основен секретар на Съюза за стопанска самодейност и член на Националния съвет за тристранно съдействие.

Ради Найденов - Министерство на външните работи

Дипломат от кариерата. Найденов беше длъжностен министър в държавното управление на Румен Радев сред втори и третия постоянен кабинет на Бойко Борисов. В момента е дипломат в Швейцария и Лихтенщайн.
Завършил е 91-а немска гимназия в София, а по-късно интернационалните връзки в УНСС. Зам.-министър на защитата в кабинета на Симеон Сакскобургготски.
От 2005 до 2012 година е дипломат в Австрия, само че през 2010 година Го викат в София и става консултант на външния министър Николай Младенов за няколко месеца. След това е назначен за непрекъснат секретар на Министерство на външните работи. Между 2012 и 2018 година е дипломат в Германия. През 2019 поредно е ексклузивен и пълномощен дипломат в Швейцария и Лихтенщайн.

Теодора Генчовска - Министерство на защитата

Експерт по защита и въоръжени сили. Генчовска е основен специалист в администрацията на президента Румен Радев. Завършила е Военна академия и е минала през редица спомагателни квалификации в Германия, Италия, Англия и Съединени американски щати, била е служител в задачата на НАТО в Брюксел. Професионалната ѝ кариера стартира в генералния щаб на Българската войска. Последователно минава през всички равнища, достигайки до шеф на Отдел " НАТО и Европейски Съюз " в министерството на защитата. Била част от Координационно звено като на самодейността “Три морета” в София, посочена е като лице за контакти.

Пламен Данаилов - Министерство на финансите

Завършил висшето си обучение в УНСС - Финанси, Счетоводство и надзор. Има над 20 години опит в ръководството на огромни интернационалните компании, а сега е шеф на консултантска компания в областта на финансите.

Александър Николов - Министерство на енергетиката

Настоящ зам.-министър на енергетиката. Магистър по финанси от УНСС с дълъг мениджърски опит в областта на телекомуникациите, финансите, вложенията и финансовите пазари. Бил е изпълнителен шеф на фонд за рисков капитал, управлявал е стратегически планове, разрастващи новаторски финансови технологии. Притежава спомагателни квалификации, ориентирани към цифрова промяна на бизнеса, като настоящо работи и по дисертационна тематика в същата сфера.

Силви Кирилов - Министерство на здравеопазването

Доц. доктор Силви Кирилов е експерт уролог. Завършва в „ Медицински Университет София “ със компетентност „ Урология “. Продължава образованието си в Университета за Национално и Световно Стопанство (УНСС), като там става магистър по стопанска система на опазването на здравето със компетентност „ Здравен мениджмънт “. Доктор по медицина. От 1977 година работи в „ Медицинска Академия София “ като доцент уролог.
През годините е бил изпълнителен шеф на едни от най-големите лечебни заведения в България. През 2011 година е назначен за шеф на Изпълнителната организация по трансплантации.

Момчил Иванов - Министерство на правораздаването

Адвокат и регионален координатор на Има Такъв Народ във Велико Търново. Преподавател по комерсиално право във ВТУ „ Св. св. Кирил и Методий “. Бивш шеф и на общинското дружество „ Спортни имоти”. Бивш деятел на Съюз на демократичните сили.

Гроздан Караджов - Министерство на превоза

Бизнесмен и правист. Бивш народен представител от " Реформаторския блок ". Завършва Първа британска езикова гимназия в София и компетентност „ Право “ в СУ „ Св. Климент Охридски “. Специализира бизнес мениджмънт в телекомуникации в Токио, Япония.
Активен участник в студентските митинги през 90-те години. Съосновател и народен координатор на Българско съдружие за почтени избори.
Професионалната му кариера стартира във фондация „ Отворено общество “ – София, където поредно заема длъжностите „ програмен координатор “, „ основен секретар “ и „ програмен шеф “.
В интервала 1996 – 2011 година е основен секретар на Комитета по пощи и далекосъобщения, основен секретар на Министерство на превоза и известията и ръководител на Съвета на шефовете на БТК. В интервала 1998 – 2003 година е член на Надзорния съвет на Българска пощенска банка и член на Съвета на шефовете на RILA SOLUTIONS.

Радостин Василев - Министерство на младежта и спорта

Адвокат, Магистър по право, СУ " Св. Климент Охридски ". Има дълготраен опит в региона на гражданското, облигационното, комерсиалното, трудовото право и изпълнителното произвеждане. През последните 13 години е един от дребното експерти в България, които се занимават с интернационално спортно право.
Василев има десетки оповестени публикации и монографии, свързани с правната регулация на спорта на национално и интернационално равнище и е съветвал и съветва огромен брой спортисти, спортни федерации и спортни клубове. Към момента е ръководещ сътрудник в адвокатско сдружение „ Радостин Василев “.

Георги Султанов - Министерство на културата

Оперен актьор. Работи с всички музикални институти в България. С БНР и Българска национална телевизия, почнало през 2006г. като е осъществил голям брой записи и участия в концертни стратегии с оркестрите на БНР и Софийска Филхармония. Редовен участник в музикалните фестивали: Софийски Музикални седмици, Опера Опън – Пловдив, Варненско лято, Мартенски музикални дни – Русе и други Гастролира в Германия, Франция, Швейцария, Испания, Китай и мн. други

Ивайло Кожухаров - Министерство на туризма

Експерт по туризъм с над 17 години професионален опит както като началник, по този начин и като съветник на редица сполучливи хотелски комплекси в България.
Завършва езикова гимназия с немски и британски език, а по-късно придобива бакалавърска и магистърска степен по „ Икономика и организация на туризма “ в Икономическия университет в морския ни град. Малко по-късно приключва и магистратура по „ Маркетинг “ в УНСС. Още до момента в който учи, стартира работа като рецепционист в Албена. Едва 23-годишен става шеф на четиризвезден хотел с 250 стаи и над 100 души личен състав в същия комплекс. Става изпълнителен шеф на българска хотелска верига с няколко хотела в страната и общоприет управител на бизнес хотел в София, част от международен бранд.
Член е и на УС и съучредител на „ Българска асоциация на Професионалистите в мениджмънта на Хотели “.

Велислава Петрова - Министерство на образованието и науката

Тя бе препоръчана в първия кабинет на Има Такъв Народ за министър на опазването на здравето. Петрова e лекар по вирусология, който работи в Глобалния алианс за ваксини и имунизации (GAVI, The Vaccine Alliance) в Женева като експерт в областта на здравното законодателство и имунизациите. Работила като съветник към Организация на обединените нации и редица други интернационалните организации в областта на здравното законодателство и нововъведенията. Тя e водещ специалист в план на Световната банка, предоставен от Министерство на вътрешните работи за оценка на риска от инфекциозни заболявания в България.
По време на докторската си степен в Университета в Кеймбридж, тя патентова нов способ за генетичен разбор на имунната система, с който открива по какъв начин вирусът на морбили провокира имунна амнезия. Нейното изобретение е включено в 100-те най-влиятелни научни труда за 2019 година.

Теодора Пенева - Министерство на труда и обществената политика

Експерт по енергийна беднотия и обществена политика. Има две специалности в областта на стопанската система и обществените действия от Софийския университет и една от Пекинския университет. Има над 17 години удобен и управнически опит в проучванията на пазари, браншове и браншове, както и в създаването на тактики за развиване на активността на компании в Китай и за развиване на обществени услуги в България. От 2017 година работи в системата на Българска академия на науките, и придобива на практика опит в стратегически проучвания на национално равнище, в създаването на държавни политики и национални секторни тактики.
Има опит с ръководство на планове, добит в работата по социологически и секторни изследвания в Китай и независимо управление на планове в България.

Пламен Абровски - Министерство на земеделието

Адвокат, Магистър „ Право” от ЮЗУ. За пет години работа в Постоянното посланичество на България към Европейския съюз, Брюксел, Кралство Белгия получава доста положително образование и подготовка във връзка с Европейското законодателство в бранш „ Земеделие”. Участието му в Съвета на министрите по земеделие и риболовство на Европейски Съюз както и в другите работни групи към Съвети и Комитети към Европейска комисия развива компетенциите му във връзка с водене на договаряния, връзка с задгранични делегации и методите на взимане на решения.
Познава доста добре законодателството в бранш „ Земеделие” и в областта на опазването на здравето на животните, фитосанитарния надзор и сигурността на храните Има положителни знания в Административното, Трудовото, Търговското и Гражданското право.

Десислава Димитрова - Министерство на стопанската система

Силвия Бакърджиева - Министерство на околната среда и водите
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР