България е в най-тежката част на енергийната криза. Това заяви

...
България е в най-тежката част на енергийната криза. Това заяви
Коментари Харесай

Симеон Дянков прогнозира зима без ток на места

България е в най-тежката част на енергийната криз а. Това съобщи пред Нова телевизия някогашният финансов министър Симеон Дянков.

По думите му някои неща против рецесията за свършени, други неща занапред би трябвало да се случат. Не е трябвало помощите за тока да се дават на всички, а секторно.

Дянков споделя, че би трябвало да се подсигурява токът за бизнеса и хората. Според него опасността за липса на ток е действителна. По думите му цената на тока ще скача. Ще има семейства и производства, които могат да останат без ток, счита Дянков.

Полша и Германия към този момент са въвели ограничения за търговците на ток. У нас такива ограничения не се плануват. Такива ограничения биха коствали сред 2 и 3 милиарда лв., съгласно сметките на някогашния финансов министър.

За зимата би трябвало да сме проведени страна по страна, проучва Симеон Дянков. Той поддържа. 16 милиарда лв. ще ни трябват за запълване на недостига. Според него в този момент е неприятен миг за политическа криза и той не е оптимист за излаз от рецесията като цяло.
 Симеон Дянков: Кризата изяде промените
Симеон Дянков: Кризата изяде промените

По думите на някогашния финансов министър България няма късмет да влезе в еврозоната от 2024 година

.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР