България е ускорила ваксинацията с 13.7% за 10 дни и

...
България е ускорила ваксинацията с 13.7% за 10 дни и
Коментари Харесай

България е ускорила ваксинацията с близо 14% за 10 дни

България е ускорила имунизацията с 13.7% за 10 дни и към този момент броят на хората у нас със приключен цикъл на имунизация към 5 август е 1 020 327 . Това демонстрира разбор на Българска болнична асоциация на база на данните в Единния информативен портал.

За съпоставяне сред 15 и 25 юли броят на хората със приключен имунизационен цикъл в България е повишен с 3.9%, а сред 5 и 15 юли - с 5%.

Най-новите данни на Европейския център за предварителна защита и надзор на болесттите демонстрират, че делът на изцяло имунизираните в България е повишен към 5 август до 17.3% по отношение на 16.7% към 25 юли. Междувременно за същия интервал делът на имунизираните в Полша и Лихтенщайн се резервира без смяна - надлежно 54.7% и 53.6%.

България обаче остава в дъното на класацията по % на имунизирани в границите на единния пазар на Европейския съюз и към 5 август. Преди нас, само че с огромна разлика, се подреждат Румъния - с 32% и Норвегия - с 39.2%.

Най-голям е делът на изцяло имунизираните в Малта - 87.6% , следвана от Исландия с 86.5% и Белгия със 74%.
 Броят на инфектираните с COVID-19 продължава да пораства
Броят на инфектираните с COVID-19 продължава да пораства

500 новозаразени, 935 се лекуват в болница

Новата вълна, за която настойчиво се приказва, най-вероятно ще усетим септември - октомври, по тази причина и сега не е късно да се имунизира човек , съобщи доктор Боян Христовски, кардиолог и експерт по вътрешни заболявания в МБАЛ " Света София ", през 2020 година оглавява Коронавирус отделението на болничното заведение.

Той поучава хората да отиват за ваксина здрави, с цел да може да се сътвори нужния имунитет.

Ваксинацията е значима част от предварителната защита на COVID-19 . Тя оказва помощ да се избегне развиване на тежки форми на ковид при вероятно заразяване, както и да не настъпи постковиден синдром.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР