България е третата държава в ЕС по най-нисък външен дълг.

...
България е третата държава в ЕС по най-нисък външен дълг.
Коментари Харесай

Трети сме по най-нисък външен дълг в ЕС

България е третата страна в Европейски Съюз по най-нисък външен дълг. Това оповестиха през днешния ден министър председателят Бойко Борисов и шефката на бюджетната комисия в Народното събрание Менда Стоянова.

" Преди година слушахме по какъв начин сме задължили страната. Как външният дълг пораства, по какъв начин генерации наред ще заплащат. Излезе отчетът на " Евростат " от 29% на 25,4% понижава външният дълг на България. Трети сме в класацията по най-нисък външен дълг в Европа след Естония и Люксембург ", сподели Борисов, представен от БГНЕС.

Той сподели още, че с това движение, с което работи държавното управление, най-после на годината ще го свалим докъм 20%. " Сиреч поколенията в България и в този момент са в тройката на отличните по невисок външен дълг в Европа. В пари това е към 2,3 милиарда по-малко отговорности ", акцентира Борисов. " И на финансовия министър, и на всички вас, когато питат за една година ръководство, може и с това да почвате – понижаване на външния дълг с 2,3 милиарда лева.”, сподели още министър председателят.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР